Ada Colau ple Ajuntament

L’alcaldessa, Ada Colau, no assistirà a la manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’ANC amb el suport d’Òmnium Cultural i l’AMI que tindrà la plaça d’Espanya de Barcelona com a epicentre. “No em sento representada per la convocatòria”, ha dit Colau, aquest dilluns, en una entrevista a Cuatro. L’alcaldessa ha afegit que respecta tothom que vulgui manifestar-se.

Colau assistirà als actes oficials de l’Ajuntament i la Generalitat i el consistori col·laborarà perquè la manifestació se celebri amb normalitat. Des que és alcaldessa, el 2015, Ada Colau només ha assistit una vegada a la manifestació de la Diada, la del 2016. Sempre ha apuntat, però, que abans d’ocupar el càrrec institucional hi havia anat a títol personal.

A quines manifestacions de l’11-S ha anat?

2015. El primer any de Colau com a alcaldessa, no va assistir a la Via Lliure, a l’avinguda Meridiana, per la proximitat de la convocatòria amb les eleccions del 27-S al Parlament de Catalunya. Va seguir-la des del centre de coordinació de l’Ajuntament.

2016. Ada Colau va ser present en la manifestació que l’ANC i Òmnium van organitzar a cinc ciutats, entre les quals Barcelona (passeig de Lluís Companys). “Hi ha més motius per ser-hi que per no ser-hi”, va dir en una entrevista al diari ‘Ara’ per justificar l’assistència. En aquella Diada, el PSC ja formava part del govern municipal, però Jaume Collboni va evitar la polèmica.

2017. L’alcaldessa no va assistir a la manifestació que es va fer a l’encreuament del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó. La concentració va estar marcada per la proximitat amb l’1-O. El PSC formava part del govern, però va ser-ne expulsat al novembre pel suport al 155. Com en anys anteriors, hi va anar el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.

2018. Colau no va anar a la mobilització que es va fer a l’avinguda Diagonal perquè “reforça la via unilateral, de la qual estic en contra”. En la manifestació es van deixar veure els tinents d’alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens.