L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, diu que “Barcelona és una ciutat en termes generals segura, però té problemes de seguretat com qualsevol ciutat gran”. Colau ha fet aquestes declaracions des de les Festes de Gràcia per on s’ha passejat aquest divendres a la tarda. Ha estat la primera compareixença pública de l’alcaldessa després de les seves vacances. Tot i això, Colau ha assegurat que ha “estat connectada amb l’equip de govern” i que la seguretat “és un tema que ens ocupa i ens preocupa”.

Quan se li ha preguntat pels fets delictius que hi ha hagut a la ciutat aquest estiu, l’alcaldessa ha dit que són fets puntuals i “esporàdics” que lamenta, però que “no es poden generalitzar”. Ha negat que hi hagi una crisi de seguretat a la ciutat, però ha admès “problemes específics com l’augment de furts” i robatoris. En aquest sentit, ha dit que cal una resposta judicial més bona.

En la compareixença als mitjans, Colau ha reivindicat el seu “dret a fer vacances com qualsevol altra persona treballadora”, després que el regidor de Junts per Catalunya (JxC), Ferran Mascarell, hagi criticat labsència de Colau aquests dies davant de l’augment de casos d’inseguretat.

Nou víctimes mortals a l’estiu

Les declaracions de l’alcaldessa arriben just després que aquest divendres de matinada hagi mort un home per un apunyalament a Nou Barris. És la novena víctima mortal d’aquest estiu a Barcelona i Sant Adrià. El director dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha admès problemes a la ciutat, però ha negat una crisi de seguretat com va dir el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.