Manifestació de l'11 de setembre de 2018

La Diada 2019 inclou, un any més, la manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’ANC, amb el suport d’Òmnium Cultural i l’AMI. Aquesta manifestació és l’acte central de les entitats sobiranistes per a la Diada 2019, que tindrà l’epicentre a la plaça d’Espanya de Barcelona i que començarà a les 17.14 h.

betevé oferirà un programa especial amb motiu de la Diada que començarà a les 16.25 h, presentat per Sandra Mestres i Anna Ganzinelli i que s’allargarà fins a les 18.30 h aproximadament. La manifestació de la tarda, però, no és l’únic acte que s’ha organitzat per a l’11 de setembre. A continuació te’ls detallem.

Aquí trobaràs tota la informació actualitzada de la Diada 2019 amb els últims detalls de l’11 de setembre del 2019:

[vc_section][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”què vols saber de la Diada 2019?” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

Com serà la manifestació?

A les 16 h cal que els assistents a la manifestació de l’11 de setembre siguin tram al qual s’han inscrit, on fins a les 17.14 h hi haurà diverses activitats. A les 17.14 h es donarà el tret de sortida a l’acte central a l’escenari situat al final de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Durant 45 minuts, es farà l’acte de la Diada, que constarà de tres blocs: el primer representarà la diversitat de la societat; el segon, què es pot fer com a societat i l’últim tindrà l’objectiu d’enviar un missatge al govern i al Parlament. L’acte es tancarà amb l’himne d”Els segadors’.

Recorregut de la manifestació de l’11 de setembre

La manifestació de l’11 de setembre arrencarà a les 17.14 h als carrers que conflueixen a la plaça d’Espanya, passant per la Creu Coberta, Tarragona, la Gran Via, el Paral·lel i la Reina Maria Cristina. Segons l’ANC, per a la mobilització d’aquest 2019 s’ha triat una plaça amb carrers que l’envolten per tenir “gran capacitat i visibilitat”.

El lema de la marxa sobiranista d’aquesta Diada 2019 és “Objectiu independència”. L’any passat la manifestació es va celebrar a l’avinguda Diagonal i va aplegar un milió de persones. L’objectiu aquest any és crear un estel a la confluència dels carrers amb la plaça d’Espanya. La manifestació s’allargarà de 16 a 18.30 h.

Trams de la Diada 2019

La Diada 2019 26 trams de recorregut distribuïts entre la Gran Via de les Corts Catalanes —entre el passeig de Gràcia i la plaça d’Espanya— i els carrers adjacents a aquesta plaça, que serà l’epicentre d’aquesta manifestació: els carrers de Tarragona i la Creu Coberta, l’avinguda de la Reina Maria Cristina i l’avinguda del Paral·lel. Consulta ampliat el mapa de trams aquí.

trams diada 2019

Samarreta de la Diada 2019

La idea és crear un gran estel i omplir de blau la plaça d’Espanya i la Gran Via amb la samarreta de la Diada 2019. Aquesta és la samarreta de la Diada d’enguany, de color blau turquesa.

samarreta diada 2019

Inscripcions a la Diada 2019

Les inscripcions a la Diada 2019 per afegir-se a la manifestació de l’11 de setembre ja arriben a les 450.000 segons les darreres xifres de l’ANC fetes públiques aquest mateix matí de Diada. Per inscriure’s en un dels 26 trams cal omplir un formulari i escollir tram. Després cal confirmar la inscripció a través del correu electrònic que l’ANC té previst enviar abans de 24 hores d’haver-s’hi inscrit.

Les inscripcions a la Diada 2019 poden ser en grup. A la manifestació, amb el lema “Objectiu independència” s’hi poden inscriure fins a cinc persones en el mateix formulari. Per canviar d’ubicació un cop feta la inscripció, cal donar-se de baixa de la primera i tornar-la a fer en el nou tram.

Concerts de la Diada 2019

Després de la manifestació de l’11 de setembre a la plaça d’Espanya, Òmnium Cultural ha organitzat la Festa per la Llibertat, que fa anys que aplega centenars de persones.

Consulta aquí tots els concerts de la Diada 2019, que se celebraran al passeig de Lluís Companys. Hi actuaran grups com Rumba Gipsy Cat, Mishima i Buhos. Són concerts gratuïts. La festa també comptarà amb una cercavila rumbera.

concerts diada 2019

Manifestació alternativa de l’esquerra independentista

Com ja van fer l’any passat, diversos col·lectius de l’esquerra independentista, com la CUP, Arran, SEPC i Endavant, entre altres, han convocat una manifestació alternativa. Està previst que comenci a 18.30 h, a la plaça d’Urquinaona, i a les 20 h, s’iniciarà l’acte polític a la plaça Comercial.

 

Portes obertes per la Diada

Amb motiu de la celebració de la Diada, dimecres, 11 de setembre, alguns museus i edificis històrics de Barcelona fan jornada de portes obertesConsulta tots els museus i equipaments que fan portes obertes durant l’11 de setembre.

Acte institucional de la Diada 2019

La intenció del govern de la Generalitat i el Parlament era tornar a avançar un any més l’acte institucional de la Diada 2019, però la pluja ha obligat a suspendre’l aquest dimarts i fer-lo dimecres, el mateix 11 de setembre, a la mateixa hora.

Per tant, es farà l’11 de setembre, a les 22 h, a la plaça de Sant Jaume. Serà un acte dedicat als “presos polítics i exiliats” sota el nom de ‘Tornarem’, un espectacle dirigit i creat per Lluís Danés que inclourà “testimonis de presos polítics i exiliats”.

També es farà un homenatge a la vaga de La Canadenca, el naixement del poeta Joan Brossa i el 80è aniversari de l’exili republicà amb textos de Teresa Pàmies. Els actes institucionals continuaran, com cada any, el dia de la Diada de Catalunya, l’11 de setembre amb l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova a Barcelona.

Actes de l’11 de setembre al matí

L’ANC i Òmnium Cultural, a part de la manifestació de la Diada 2019 que es farà a la tarda, han  organitzat diversos actes polítics per a l’11 de setembre al matí.

  • 10-15 h Acte polític de l’ANC (Espai Eines de País, al Pla de Palau de Barcelona) Es volen fer activitats per conscienciar de la necessitat d’apoderar la ciutadania en el procés cap a la independència.
  • 10 h Concert de Xiula i altres actuacions (Espai Òmnium, al passeig Lluís Companys) Actuacions musicals, fira d’entitats i vermut solidari.
  • 12 h Acte ‘Pels drets i les llibertats, absolució!’ (passeig Lluís Companys)

Al matí també coincideixen tres diades castelleres amb colles de Barcelona. 

  • Diada del 1714 (dimecres, 11, a les 11.30 h a la pl. Comercial): amb la Jove de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.
  • Diada de Catalunya (dimecres, 11, a les 12 h a la cruïlla de la rda. Sant Pere i el c. Bruc): amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants i els Bordegassos de Vilanova.
  • Diada de Catalunya (dimecres, 11, a les 12.30 h a la pl. Setge de 1714): amb els Castellers del Poble Sec.

Consulta aquí l’agenda completa: on veure castells aquesta setmana?