La manifestació de la Diada 2018 l’avinguda Diagonal ha comptat amb l’assistència de diversos líders municipals de BComú, el PDeCAT, ERC i la CUP. Tot i l’absència de l’alcaldessa, Ada Colau, que no hi ha anat pel rebuig a la via unilateral que defensa l’ANC -organitzadora de la marxa-, per part del govern municipal s’hi han deixat veure el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i el tinent d’alcalde Jaume Asens.

Gerardo Pisarello ha defensat ser-hi perquè es tracta d’una concentració “molt plural” i per mostrar oposició a l’empresonament dels líders i polítics independentistes. “Som gent amb conviccions republicanes i que defensem les llibertats bàsiques i aquesta manifestació també va d’això”, ha afirmat.

El líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha destacat el caràcter reivindicatiu de la manifestació, en especial pels polítics que són a la presó. Trias ha criticat que l’alcaldessa no hagi assistit a la concentració i ha afirmat que no es tracta només d’independència sinó de democràcia. “Sorprèn que al matí s’atreveixi a anar amb un llaç groc i després no vingui aquí, massa tacticisme”, ha valorat.

Des de la CUP Capgirem Barcelona, Eulàlia Reguant, ha dit que aquesta Diada té “un significat especial per als presos i exiliats” i ha animat a la mobilització i autoorganització per defensar “els nostres drets”. Reguant ha lamentat que Colau no hi hagi anat pel rebuig a la unilateralitat. “Si el problema és la via unilateral, que digui on està la bilateral perquè fa anys que es busca i ningú no la troba”, ha sentenciat.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, també ha assistit a la manifestació, però a diferència dels altres líders no ho ha fet a l’àrea reservada per a les autoritats. Bosch ha acompanyat els membres de la secció d’ERC a Ciutat Vella i ha valorat la manifestació en una piulada a Twitter.