ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Espero que el PSC s'allunyi d'aquelles fotos davant del Tribunal Constitucional amb C's i el PP i torni al catalanisme popular del que havia format part i també a favor del dret a decidir com havia estat el PSC en el passat. Tant de bo que el PSC torni a les mobilitzacions de la Diada i pel dret a decidir."

L’endemà que l’alcaldessa confirmés en una entrevista al diari ‘Ara’ que participarà a la manifestació de l’11-S convocada per l’ANC i Òmnium, Ada Colau ha descartat que el fet pugui molestar el seu soci de govern a l’Ajuntament, el PSC. Els socialistes barcelonins van explicar la setmana passada que participaran als actes institucionals però no a la manifestació independentista, i van reclamar que cap regidor hi anés “en nom del govern”. “No els ha de molestar en absolut que hi participi”, ha dit Colau, que ha afegit que “el PSC en el passat participava de les mobilitzacions”.

L’alcaldessa ha reclamat als socialistes que “tornin a favor del dret a decidir com havia estat el PSC en el passat”. Fonts municipals admeten que els dos partits del govern tenen posicions divergents en l’àmbit nacional i que això ja va quedar plasmat a l’acord de govern que es va signar el mes de maig.

Vol seguir un mandat més

En una entrevista a RAC-1, aquest dilluns, l’alcaldessa ha parlat del seu futur, ara que s’especula amb un possible salt a la política catalana. Colau ho ha descartat i ha assegurat que se sent “més a prop de seguir com a alcaldessa o tornar-me a presentar”. “Per fer polítiques de ciutat on realment puguis veure canvis és necessari dos mandats”, ha valorat l’alcaldessa.