Ernest Maragall sobre tripartit

Ja han passat dos mesos des que l’alcaldessa, Ada Colau, i el líder municipal del PSC, Jaume Collboni, van signar l’acord per governar Barcelona. Ernest Maragall, líder d’ERC, ha analitzat les primeres setmanes del pacte en un article publicat a El Periódico. Maragall assegura que el PSC és el partit que domina el govern municipal i critica la relació que té amb Manuel Valls, líder de Barcelona pel canvi: “L’autor intel·lectual i polític de la conxorxa és conegut: el PSC en qualitat de capatàs de l’Estat a Catalunya, en estreta aliança amb el nou ambaixador de l’Ibex 35, Manuel Valls, i els seus amics de Cs”.

Maragall apunta que alguns exemples d’aquesta col·laboració entre PSC i Valls és la manera d’abordar la qüestió dels venedors a la manta i critica que el govern ha actuat com si fossin “perillosos delinqüents”. També afegeix que “l’executiu Colau-Collboni està aplicant al peu de la lletra el programa de seguretat de Manuel Valls”.

El líder d’ERC insisteix en què l’objectiu de l’acord entre el PSC i els comuns segueix sent “barrar el pas a un govern liderat per un partit independentista i progressista”. També retreu a Colau les declaracions en què afirmava que la reacció a la sentència dels líders independentistes correspon als ciutadans i no a les institucions. Critica que renunciï “a un rol actiu que correspondria a un Ajuntament amb un govern progressista i compromès amb la defensa dels drets polítics”.

El paper d’ERC al govern municipal

Ernest Maragall també reflexiona sobre el paper que juga el seu partit al nou govern municipal i reconeix: “ERC ha de saber superar la frustració immediata i actuar com a primera força al país i a Barcelona.” Afegeix que assumeix la responsabilitat de representar els vots independentistes i que la seva actuació a l’Ajuntament serà d’alternativa i no d’oposició.