L’alcaldessa, Ada Colau, ha reiterat que Barcelona no és una ciutat insegura, però que té problemes amb els furts. En una entrevista a TV3, Colau ha afirmat que “la seguretat és, per llei, competència de la Generalitat” i ha criticat que el conseller d’Interior no hagi volgut ampliar els Mossos d’Esquadra a Barcelona fins aquest any. “No vull alimentar polèmiques, però el que no faré és callar”, ha dit.

L’endemà d’haver publicat un vídeo en què denuncia una campanya de desprestigi contra Barcelona per la seguretat, Ada Colau ha insistit en aquesta idea a l’entrevista. L’alcaldessa ha afirmat que declaracions com les del líder del PP, Pablo Casado, sobre els apunyalaments a Barcelona -va dir que només “fan mal a la ciutat i cal denunciar-ho”. Colau ha dit que cal treballar amb fiscalia i la judicatura per castigar penalment els furtadors reincidents.

Demana aturar les patrulles ciutadanes

A l’entrevista, Ada Colau ha demanat als ciutadans que organitzen patrulles ciutadanes per alertar de carteristes que deixin de fer-ho, perquè creu que es posen en perill. “La manera de garantir la seguretat no és fer patrulles organitzades”, ha dit l’alcaldessa, que ha recordat que els cossos de seguretat estan formats per actuar i que és a ells a qui correspon fer-ho.

Evita polemitzar amb Batlle

L’alcaldessa ha defugit la discrepància amb el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que a mitjans d’agost va apuntar que Barcelona viu “una crisi de seguretat”. Colau ha explicat que ha parlat amb ell i que li va dir que no era conscient d’haver fet servir aquesta expressió. Segons l’alcaldessa, tots dos creuen el mateix, que hi ha “problemes concrets de seguretat que es poden resoldre”.

“No perseguim manters”

A l’entrevista, Ada Colau ha dit que els dispositius contra la venda a la manta que s’han fet aquest estiu no representen cap canvi de polítiques respecte al que ja es feia abans del pacte amb el PSC. “No perseguim manters, però no permetem l’ocupació de l’espai públic”, ha afirmat. L’alcaldessa ha reiterat les crítiques a la llei d’estrangeria, que qualifica de racista.