Oscar Camps i Ada Colau

“És massa tard”. Aquesta ha estat la recriminació d’Ada Colau al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, després que ell oferís el port d’Algesires per desembarcar el vaixell d’Open Arms, amb 107 migrants a bord. Des de l’oenagé han rebutjat l’oferta de Sánchez tot afirmant que estan vivint una situació d’emergència humanitària i necessiten desembarcar de manera urgent després de 17 dies navegant. La tensió al vaixell és tan elevada que no creuen que sigui possible aguantar cinc dies a bord, que és el temps que trigarien a arribar al port d’Algesires.

En un tuit Colau lamenta: “Hi ha vides en perill i el vaixell és al davant de Lampedusa. Els estats de la Unió Europea haurien d’obligar Salvini a complir la llei, i si no ho fa, obrir una crisi diplomàtica”. A més, l’alcaldessa recorda que Barcelona va oferir el seu port fa 12 dies. Un gest que també van tenir altres ciutats com València o Palma, com també el president Torra, que va obrir els ports de la Generalitat per Open Arms.

Ernest Maragall també ha contestat a Sánchez en la mateixa línia. Li recrimina que la solució arriba tard, i afirma que la proposta és “inservible i per gesticulació”. A la vegada, Maragall demana a Colau que Barcelona no es quedi de braços plegats com un espectador crític i faci alguna cosa. “Siguem útils ara! Parlem amb l’alcalde de Lampedusa, posem els mitjans i organitzem l’acollida aquí dels que són a terra”, ha dit el president del grup municipal d’ERC en un tuit.

Des de Junts per Catalunya, la portaveu del partit al Congrés de diputats, Laura Borràs, ha criticat a les xarxes l’oferta de Sánchez. Ho ha fet en la mateixa línia que Colau i Maragall, tot afirmant que la proposta “és una solució que no soluciona res”.