El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha defugit qualificar com a crisi de seguretat la situació que viu Barcelona. “Posar noms o etiquetes no aporta res més que un debat estèril”, ha dit Coronas, que ha admès que aquest ha estat “un estiu complicat” i que la seguretat és “el principal problema de la ciutat”. El tinent d’alcalde Albert Batlle va parlar a l’agost d’una crisi de seguretat, terme que, segons l’alcaldessa, Ada Colau, va fer servir “de forma no conscient“.

Coronas ha alertat que veu un govern “més feble i més aïllat”, “dos governs i no un”. “Si l’alcaldessa viu en una altra realitat i creu que la solució a la seguretat és un vídeo, no ha entès la situació”, ha sentenciat. El portaveu republicà ha reclamat “plans i accions concretes”, però també solucions a mitjà i llarg termini més enllà de l’actuació policial. Per Coronas, les accions fetes darrerament són “intervencions mediàtiques” per fer creure que es busquen solucions.

Jordi Coronas ha advertit també que ERC no vol deixar el discurs de la seguretat “en mans de la dreta” i ha instat Colau a afrontar el debat. “Si des de l’esquerra donem la culpa als altres, el que fem és fomentar l’extrema dreta”, ha sentenciat. La portaveu adjunta dels republicans, Elisenda Alamany, ha descrit el govern Colau-Collboni com “un govern sense solucions que culpa tothom” i ha dit que els dos socis “viuen d’esquenes”.

Polèmica per un espai municipal

En la roda de premsa, Jordi Coronas ha denunciat que un regidor del govern municipal (no ha especificat qui) els ha impedit fer servir un espai de l’Ajuntament per fer una trobada amb la premsa quan els serveis de Protocol ho havien autoritzat. “Vetar el grup majoritari no és la manera de demanar complicitats”, ha etzibat Coronas a l’executiu de comuns i PSC.