L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat una campanya de desprestigi contra Barcelona i el seu govern mitjançant la creació d’una imatge falsa que situa la capital catalana com la ciutat més insegura del món. “Per què hem vist vídeos de robatoris a Barcelona i no d’altres ciutats?”, es pregunta l’alcaldessa en un vídeo publicat a les xarxes. Colau retreu la campanya d’alarmisme a la dreta catalana i espanyola i alerta que l’objectiu d’aquestes accions són magnificar els problemes de seguretat per amagar la resta de problemàtiques. En el vídeo afirma que “hi ha qui ha volgut presentar els problemes de seguretat de Barcelona com el caos, com si Barcelona fos la ciutat més insegura del món i això no és així”.

Colau s’ha pronunciat al final d’un estiu en què els furts i els apunyalaments han estat notícia a la ciutat. De fet, segons les dades, els robatoris amb violència s’han incrementat en un 30 % a l’àrea metropolitana, tot i que els experts no ho defineixen com una crisi d’inseguretat sinó com un efecte del turisme.

En el vídeo publicat a les xarxes socials, Colau també ha carregat contra el conseller d’Interior, Miquel Buch. Ha afirmat que “té la competència exclusiva en seguretat” i que, a més, “ho recorda constantment al Govern espanyol”. Tot i això, l’alcaldessa lamenta que “en canvi, quan es parla dels problemes de seguretat a la ciutat de Barcelona, diu que això, és cosa de la Colau”. Denuncia una “autèntica campanya d’atac polític al govern municipal”, del qual, diu, no es queixa perquè “forma part del joc polític”. Afegeix, però que “el que no acceptem és que juguin amb la ciutat de Barcelona”.

Reclama responsabilitat institucional

Amb un to proper i mirant a càmera, Colau ha recordat que fa dos anys que alerten de l’augment de furts i robatoris amb violència a Barcelona i ha volgut empatitzar amb els veïns que han estat víctimes d’un furt:

“Aquells que hàgiu passat per una situació d’inseguretat, per un furt, que sapigueu que som conscients del problema, hi estem treballant, i hi dedicarem tots els esforços.”

Colau afirma que després de les eleccions municipals els partits s’han posat mans a la feina i han anunciat propostes com la incorporació de 320 mossos de reforç a Barcelona a partir de setembre.  Precisament, aquesta setmana començarà la ronda de reunions als consells de seguretat de tots els districtes que va anunciar el tinent de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Casado assenyala cap a Colau

Des d’Àvila, el president del PP, Pablo Casado, s’ha referit aquest diumenge a la situació que viu Barcelona aquests darrers mesos. Casado ha reclamat poder anar per Barcelona “sense que et clavin un ganivet pel carrer”. “I sense que una alcaldessa no faci res per evitar-ho”, ha afegit.