"Estic absolutament compromesa amb el dret a decidir però no em convenç una llista feta per salvar un partit amb una forta crisi de legitimitat com CiU". "Em pot generar incomoditat si finalment la manifestació, que ha de ser una mostra de pluralitat i unió de molta gent diversa es convertís en una manifestació de suport a una candidatura d'Artur Mas. No m'hi sentiria còmoda."

L’alcaldessa, Ada Colau, ha tornat a mostrar el compromís amb el dret a decidir però ha criticat que s’hagi elaborat una llista “feta per salvar un partit amb una forta crisi de legitimitat com CiU”. En relació amb la manifestació de la Diada, Colau ha afegit que no se sentiria còmoda en una mobilització de suport a la candidatura d’Artur Mas.

Segons la líder de Barcelona en Comú, la manifestació de l’11 de setembre prevista a la Meridiana ha de ser una mostra de pluralitat i unió de molta gent diversa. En aquest sentit, Colau ha afirmat que no se “sentiria còmoda” anant en una manifestació partidista de suport a Mas i ha defensat que “s’han de respectar les llibertats i separar una cosa de l’altra”.

En aquest sentit, la líder de Barcelona en Comú s’ha situat dins d’una “gran majoria social que defensa el dret a decidir” però ha criticat que la llista conjunta entre CDC i ERC amb les entitats sobiranistes per a les eleccions del 27-S  estigui “feta perquè Artur Mas sigui president” i per donar legitimitat a Convergència i Unió.