La líder de Cs a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha dit que Barcelona té “el trist honor” de ser “la ciutat més insegura d’Espanya”. Guilarte ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de generar un “brou de cultiu” amb missatges “en contra de l’ordre” perquè els delinqüents trobin en Barcelona “la ciutat ideal”. Per tot plegat, la formació taronja demanarà la compareixença del tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Luz Guilarte ho ha anunciat en un acte al Raval amb la portaveu de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, i la diputada al Congrés Carina Mejías, exlíder municipal. Totes tres s’han reunit amb entitats veïnals i han fet una passejada pel barri. Guilarte ha anunciat que Cs ha elaborat un pla local de seguretat que inclou demandes veïnals, d’agents econòmics i dels cossos de seguretat. La voluntat és que sigui “un pla de ciutat” acordat amb els altres grups i ha demanat a Colau “voluntat política” per aplicar-lo.

El pla proposarà mesures no només a l’Ajuntament sinó també al Parlament i al Congrés dels Diputats. Lorena Roldán ha explicat que demanaran una reforma del Codi penal perquè els furtadors reincidents siguin castigats amb presó i endurir les penes per a les màfies que ocupen pisos, entre altres peticions. També plantegen ampliar la plantilla de policia. “A Colau li molesta la policia al carrer, a Cs ens molesta que hi hagi delinqüents”, ha sentenciat Roldán.