Ada Colau lloguers eleccions 10-N

L’alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, ha confiat a Jaume Asens i Pablo Iglesias desencallar una regulació dels preus dels lloguers. Segons Colau, “només si els comuns tenim la màxima força, hi haurà la valentia suficient al Congrés” per regular els lloguers “sense excuses”. L’alcaldessa ha reblat que “hi ha vides en joc i això no pot esperar més”.

Colau ho ha dit en un missatge en vídeo difós per Twitter. En ell, ha carregat contra Pedro Sánchez perquè “li van tremolar les cames” després d’haver acordat una regulació dels preus dels lloguers amb Podem. Per això, l’alcaldessa ha insistit en la qüestió de l’habitatge (que ja havia fet hores abans el candidat, Jaume Asens) per “fer útils les eleccions generals de 2019.

En paral·lel a la reclamació de cara al 10-N, la líder de BComú ha posat en valor les polítiques d’habitatge endegades pel seu govern a Barcelona. Colau ha recordat que totes les noves promocions d’habitatges han de reservar un 30 % de l’edifici a pisos protegits i també s’ha vantat d’haver imposat multes milionàries a fons voltor per tenir pisos buits.