El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha criticat els retrets de JxC als republicans en l’inici de la campanya de les eleccions del 10-N: “Els adversaris no som els altres independentistes”, sinó el PSOE, el PP, Cs i Vox, ha dit. Les paraules d’Aragonès arriben l’endemà que la candidata de JxC, Laura Borràs, retragués a ERC el “sí” a Pedro Sánchez. Ho ha dit en una roda de premsa a Montjuïc sense el candidat republicà al Congrés, Gabriel Rufián.

JxC “és un company de viatge i no entrarem a fer cap tipus de retret”, ha assegurat Aragonès. Ara bé, immediatament després de mostrar la bandera blanca, ha avisat que “en podríem fer [de retrets] i podríem parlar de com s’ha regalat la presidència de la Diputació de Barcelona a canvi de res”. Així, el coordinador republicà ha recordat l’acord entre JxC i el PSC per governar (amb la socialista Núria Marín de presidenta) la Diputació de Barcelona.

“Obligar el PSOE a seure a parlar”

Com en les últimes conteses electorals, ERC torna a llançar ara l’ham als votants socialistes. Pere Aragonès ha carregat contra Pedro Sánchez —”amb qui és molt difícil negociar res”— i s’ha posat la medalla d’haver “posat els socialistes davant del mirall”. En aquest sentit, el republicà ha dit que “era necessari perquè la gent de Catalunya que havia confiat en ell, vegi que això avui no és possible”.

Aragonès ha reblat que “Pedro Sánchez és un actor clar del bloqueig polític” i ha apostat per una victòria àmplia de l’independentisme per aconseguir establir un diàleg entre Catalunya i l’Estat. De fet, l’objectiu és “obligar el PSOE a seure a una taula de negociació” perquè, “quan té l’opció de no fer-ho, sempre tria la pitjor opció”. Hores abans, el candidat d’ERC, Gabriel Rufián ja havia proposat crear una taula de diàleg per desencallar el conflicte polític a Catalunya.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]