Junts per Catalunya (JxC) ha presentat un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona on demana que s’ajorni la visita del rei espanyol i tota la Casa Reial a Barcelona, prevista per a dilluns vinent amb motiu del lliurament dels premis Fundació Princesa de Girona. El partit entén que la presència dels monarques “influirà de forma clara” l’orientació del vot de les eleccions generals 2019 i demana posposar la visita per després de la campanya.

La candidatura que encapçala Laura Borràs considera que, després del discurs del 3-O de 2017, el monarca “ha abandonat la neutralitat política” i creu que la presència de Felip VI beneficiarà els partits constitucionalistes que es presenten al 10-N. JxC sosté que el rei, en tots els seus discursos, fa una “lloança” de les fites aconseguides per l’Estat, d’ençà de l’aprovació de la Constitució espanyola de 1978, i demana que, en cas de no ajornar la visita, se’ls requereixi perquè limiti la seva actuació a l’estricte lliurament dels premis.

En la mateixa línia, Esquerra també ha anunciat aquest divendres que presenta un recurs per tractar de posposar la visita de Felip VI o limitar el seu paper en l’acte.

Protestes convocades

Des de fa dies, els CDR preparen diverses protestes per la visita del rei a Barcelona. La CUP, Arran, el Sindicat d’Estudiants i el SEPC han convocat a “bloquejar” l’acte de Felip VI amb una concentració al Palau de Congressos, i també l’ANC i Pícnic per la República han mostrat la seva disconformitat amb la presència dels monarques.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]