La campanya per a les eleccions del 10-N s’ha iniciat aquest dijous a la tarda. Es tracta d’una campanya més curta de l’habitual (vuit dies en lloc de 15) en tractar-se d’una repetició de comicis (després de la investidura fallida de Pedro Sánchez) i aplicar-se la reforma de la Llei Electoral aprovada el 2016, que redueix i simplifica els terminis del procediment electoral en aquests casos.

ERC vol derrotar Sánchez per fer-lo dialogar

Esquerra Republicana (ERC) ha donat el tret de sortida a la campanya des del Sant Andreu Teatre de Barcelona. El candidat republicà per Barcelona, Gabriel Rufián, ha carregat contra el PSOE i ha fet una crida a derrotar-lo per obligar els socialistes a dialogar amb l’independentisme. Rufián ha assegurat que el diàleg, la paraula i la política només seran possibles si s’aconsegueix vèncer els socialistes.

El PSC crida a concentrar el vot progressista

Per la seva banda, el PSC ha iniciat campanya a l’Hospitalet de Llobregat, en un acte a l’Auditori Barradas marcat per l’absència de la candidata dels socialistes catalans, Meritxell Batet, que està de baixa mèdica. Sota el lema de campanya “Ara sí”, el PSC s’ha postulat com l’únic partit que pot derrotar tant la dreta com l’independentisme a les urnes. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha alertat que tot i que guanyin les forces progressistes, es podria tornar a imposar el “bloqueig”, com va passar amb les negociacions entre Podem i el PSOE per arribar a un acord d’investidura, i, per això, ha fet una crida a concentrar el vot en la candidatura socialista.

Asens critica “la irresponsabilitat” dels governs

En Comú Podem (ECP), ha aprofitat la coincidència amb la nit de Tots Sants per fer una festa de Castanyada a la Nau Bostik per obrir campanya. El candidat per Barcelona, Jaume Asens, ha reivindicat la seva candidatura com la solució per “desbloquejar la irresponsabilitat” dels governs català i espanyol. I ha retret a Junts per Catalunya i Esquerra Republicana estar “més preocupats de les gesticulacions que de governar”. També ha carregat contra la “línia de continuïtat i immobilisme” amb la qual, diu, ha actuat el govern espanyol.

Arrimadas: Cs és l’opció útil contra “el separatisme totalitari”

La candidata de Ciutadans (Cs) per Barcelona, Inés Arrimadas, ha parlat des del centre de Barcelona, on el partit taronja ha fet la tradicional enganxada de cartells. Arrimadas ha presentat la seva formació com l’opció útil per aturar “el separatisme totalitari” i ha demanat als votants “treure el protagonisme” a Torra i Puigdemont.

Borràs: “No donarem els nostres vots a canvi de res”

Junts per Catalunya (JxC) ha iniciat la campanya amb un acte amb els pesos pesants del partit al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia. Hi han intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra, l’expresident Carles Puigdemont i també la portaveu de JxC a l’Ajuntament, Elsa Artadi. Tots tres han donat suport a la cap de llista, Laura Borràs, que s’ha compromès a no regalar els vots que JxC rebi el 10-N “a canvi de res”, sinó oferir-los a canvi de fer política, negociació i diàleg.

Álvarez de Toledo vol aglutinar el vot dels “marginats”

La candidata del Partit Popular per Barcelona (PP), Cayetana Álvarez de Toledo, ha obert campanya des de Castelldefels. La candidata ha promès fermesa si el PP guanya el 10-N i ha proposat “un pla perquè l’Estat torni a Catalunya”. De fet, la candidata ha proposat i s’ha erigit per aglutinar el vot dels “desemparats i marginats” perquè “tinguin força, poder i incentius”.

Abascal diu que manarà detenir Torra si és president

Vox ha obert campanya a Barcelona. El president del partit, Santiago Abascal, ha promès que el primer que farà el seu partit si guanya el 10-N serà “ordenar la detenció del ‘capo’ dels CDR”, referint-se al president de la Generalitat, Quim Torra, per haver comès un delicte de rebel·lió i haver “abandonat una Barcelona en flames”. De fet, s’ha mostrat convençut que el seu partit es quedarà “sol” defensant enviar Torra a la presó davant la complaença, segons considera Abascal, dels partits nacionals que han deixat que Catalunya visqui un “cop d’estat permanent”.

Vehí: “Si no podem ser lliures, serem ingovernables”

La CUP ha iniciat la campanya a Girona, des d’0n la cap de llista de la formació, Mireia Vehí, ha advertit l’estat espanyol: “Si nosaltres no podem ser lliures, serem ingovernables.” També ha dit que un dels objectius de ser al Congrés és “aconseguir que tots els pobles de l’Estat s’aixequin defensant també el dret a l’autodeterminació” com una “esmena al seu règim.” I ha carregat contra el PSOE per ser un partit que, ha afirmat Vehí, fa campanya “a hòsties, traient ulls i fent un funeral d’Estat al dictador.”

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]