El candidat al Senat del PSC (i actual president de la cambra alta en funcions), Manuel Cruz, ha titllat d’absurda i ridícula la petició de JxC per ajornar un acte del rei, Felip VI, a Barcelona. Una sol·licitud que, hores després, també ha subscrit ERC. El monarca té previst celebrar un acte dilluns a la ciutat, amb motiu dels premis Fundació Princesa de Girona, però els dos partits independentistes han demanat a la Junta Electoral que cancel·li el viatge per no influir l’orientació del vot de les eleccions generals 2019.

Davant d’aquesta petició, Manuel Cruz ha avisat que considerar electoralista la presència del monarca a qualsevol punt del territori és “directament absurd i una mica ridícul”. Ho ha dit en un acte a Sant Feliu de Guíxols, a Girona, des d’on ha demanat una lectura diferent: l’únic que pot afectar electoralment són els aldarulls que “estan preparant els no partidaris de la monarquia”.

A més, el president del Senat en funcions ha qüestionat la voluntat de dialogar que, en l’inici de campanya, han expressat tant JxC com ERC: “Sembla que estiguin més interessants en radicalitzar-se”, ha dit. Per això ha dit que “els atacs polítics haurien d’anar adreçats als partits polítics”, i no a la monarquia.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]