Felip VI

ERC ha presentat aquest dijous un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que reclama que s’ajorni l’acte del rei Felip VI previst pel proper 4 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona fins a la finalització de la campanya “per tal que aquest es desenvolupi de la manera més objectiva possible”. Els republicans s’han sumat així a la petició que també ha fet JxCat que al·lega que la visita del monarca pot influir en l’orientació del vot.

El partit considera que la visita de Felip VI dins el període de les eleccions del 10-N “no pot quedar emparat en l’activitat que habitualment duen a terme els poders públics atès que l’única cosa que es busca és utilitzar l’acte de manera electoralista“. En concret, detalla que les forces polítiques concurrents el 10-N que s’autoproclamen constitucionalistes se’n podrien beneficiar perquè el rei farà una explicació de les fites aconseguides d’ençà de l’aprovació de la Constitució.

De la mateixa manera que JxCat, ERC apunta que la visita influirà en l’orientació del vot perquè des del 3-O, Felip VI “va abandonar la neutralitat política” posicionant-se “en contra de les posicions independentistes”, i constaten que el cap d’estat té una “clara voluntat d’influir en l’orientació de vot dels electors aprofitant-se de la seva situació de privilegi“.

Diversos col·lectius ja han anunciat mobilitzacions per aquest dilluns al Palau de Congressos, on la Casa Reial participarà en el lliurament dels premis Fundació Princesa de Girona.
[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]