Diversos candidats de les eleccions municipals 2023 a Barcelona han aprofitat el Dia Internacional dels Treballadors, el Primer de Maig, per fer balanç dels drets guanyats els darrers anys i els que consideren que cal conquerir.

Ernest Maragall vol un salari mínim de 1.500 €

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha criticat que “les esquerres actuals s’han perdut pel camí barallant-se entre elles” i “han deixat una ciutat molt lluny del que Barcelona sap que pot fer”. En aquest sentit, el republicà ha lamentat que “estem pitjor que fa quatre, vuit i 15 anys”. Davant d’això, ha assegurat que ell va “a totes” i que ERC “té l’obligació de dir què significa l’esquerra”.

D’altra banda, ha proposat un salari mínim a Barcelona de 1.500 euros mensuals que, ha assegurat, “assolirem amb diàleg i negociació”.

Ada Colau, “preocupada” per Junts

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha defensat des de la manifestació central de Barcelona la necessitat de “seguir conquerint drets i no tornar enrere”, fet pel qual assegura que se suma a la mobilització per “secundar la demanda de pujar els salaris”. L’alcaldable dels comuns s’ha mostrat “preocupada per l’amenaça de la dreta” i ha assenyalat el partit de Xavier Trias: “Junts ha votat en contra de la regulació dels lloguers”, ha criticat. Colau ha reiterat la “necessitat de tenir pactes d’esquerres tant a Barcelona, com a Catalunya i a l’estat espanyol”.

D’altra banda, també ha celebrat “les conquestes dels últims anys que amb l’actual govern de coalició a l’estat s’ha aconseguit una pujada històrica del salari mínim”. Ha destacat que des de Barcelona s’han “aconseguit millores” econòmiques per no “dependre tant del turisme”.

Collboni vol que la Urbana doni suport a Inspecció de Treball

També des de la plaça d’Urquinaona, el candidat del PSC, Jaume Collboni, ha coincidit amb Ada Colau a assenyalar Xavier Trias: “Les forces progressistes i sindicats ens unim per plantar cara a la dreta del PP a Espanya i de Junts a Barcelona” i ha criticat que el partit de Trias “no només no han donat suport a moltes de les reformes progressistes sinó que amenacen de no aplicar-les”.

A més, si és escollit alcalde, s’ha compromès a que la Guàrdia Urbana doni suport a Inspecció de Treball “per fer complir les normatives laborals” per tal que Barcelona “doni un pas més com a ciutat per garantir el mercat de treball digne i de qualitat”.

Anna Grau critica l’abandonament dels sindicats

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans, Anna Grau, s’ha mostrat “molt preocupada” per la “deriva bipartidista i poc representativa” que assegura que tenen els sindicats majoritaris: “Han abandonat el treballador real i només es representen a ells mateixos i al seu poder polític”. Grau ha reclamat “associacions que defensin els treballadors que tenen problemes per arribar a final de mes”.

Daniel Sirera titlla l’Ajuntament d'”obstacle”

Des de la planta de Nissan a la Zona Franca, empresa que ha tancat i que recentment s’han adjudicat els terrenys a una empresa de logística, ha enviat un missatge el candidat del PP, Daniel Sirera. L’alcaldable popular s’ha dirigit a les persones que han perdut la feina a Barcelona “per culpa d’un separatisme que ha expulsat milers d’empreses i per un Ajuntament que és un obstacle per a la creació de feina”. Sirera ha criticat que Colau “s’ha oblidat dels treballadors: ni treballa ni deixa treballar”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?