(ACN) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que és “urgent” tancar un acord de rendes per impulsar una “millora salarial” que ajudi la ciutadania a fer front a l’augment del cost de la vida. En un discurs institucional coincidint amb el Primer de Maig, Aragonès ha dit que és “inacceptable” que hi hagi treballadors que no arribin amb tranquil·litat a final de mes.

El President ha destacat que Catalunya va “en la bona direcció” i està creant ocupació per arribar a nivells “similars als dels països europeus més avançats”. Amb tot, ha lamentat que encara creixen les “desigualtats”, que “són el que poden fracturar i dividir la societat”.

“Tothom ha de poder viure amb dignitat”

En el seu discurs, Aragonès ha remarcat la necessitat de crear “ocupació de qualitat” per a tothom, però especialment per als col·lectius més vulnerables, entre els que ha citat els joves, els aturats de llarga durada, els que no poden treballar legalment “per una llei d’estrangeria injusta” i les dones

“Tothom ha de poder viure amb dignitat i seguretat amb el seu treball“, ha reivindicat el President, que ha assegurat que el seu Govern “ha reforçat com mai les polítiques d’ocupació”

Aragonès ha dit que les reivindicacions dels sindicats que reclamen un augment de salaris a les patronals “tenen tot el sentit a les mobilitzacions del Primer de Maig”. “Cal avançar sempre endavant en termes de progrés, benestar i prosperitat compartides”, ha conclòs.