Reunió taxistes amb Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana, Ada Colau, demanarà a la Generalitat que tiri endavant immediatament un decret llei perquè l’AMB pugui regular l’oferta de taxis i ajustar-la a la situació de pandèmia actual, segons han confirmat fonts municipals. Fins ara la regulació es feia de paraula entre els taxistes per poder repartir-se la feina, que ha caigut molt en els últims mesos. Aquesta situació ha fet els taxistes s’hagin mobilitzat per demanar ajudes.

Segons el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, present a la reunió mantinguda aquest dimecres amb l’alcaldessa, Colau també demanarà al govern català que part dels fons covid es destinin a ajudes sectorials als professionals del taxi. Segons Álvarez aquestes dues peticions l’alcaldessa també les dirigirà al Govern espanyol.

En concret, ha dit el portaveu d’Elite Taxi, Colau s’ha compromès a parlar amb els ministeris de Seguretat Social i de Transports perquè donin cobertura legal a les reduccions de flota, i també perquè incloguin els taxis en les partides d’ajudes als transports públics.

Més permissivitat de la Guàrdia Urbana

El govern municipal, han dit els taxistes, també s’ha compromès a fer que la Guàrdia Urbana sigui més permissiva perquè no es multin els taxis que fan cua a les parades i sobrepassen l’espai permès per deixar-hi els vehicles.

La regulació de la flota i les ajudes sectorials són algunes de les principals demandes dels taxistes per fer front a les dificultats que els ha ocasionat la pandèmia. També demanen una moratòria dels préstecs dels taxistes que encara estan pagant les llicències. De moment els taxistes han aconseguit una moratòria d’un any per a un 20 % dels professionals que tenen les llicències pignorades.