La periodista Maria Cinta Méndez ens explica al programa ‘reset’, de betevé, el cas de la Graciela Rosa, una dona de 42 anys que és a l’atur i fa mesos que no té un ingrés fix. La Graciela ha treballat com a auxiliar d’aeroport i també fent tasques de neteja, però la pandèmia li dificulta la possibilitat de reincorporar-se al món laboral.

Feines que no permeten estabilitat

La periodista ens explica també que la Graciela ha tingut oportunitats laborals molts breus “de pocs mesos o dies”, un fet que no li permet tenir una certa estabilitat laboral. A aquest fet s’hi suma que la seva parella també està a l’atur i tots dos han de fer front a una hipoteca, diverses despeses de la llar “i per més que busqui no trobo res”. La parella s’ha plantejat llogar la propietat, però no volen arribar a aquest extrem, ja que “marxar a casa els pares és una opció, però tampoc no ens podran ajudar sempre, no és tan fàcil”.

Aquest dimarts el govern espanyol ha aprovat un subsidi de 430 euros al mes per aturats sense prestació. Se’n podran beneficiar les persones que es troben a l’atur i com la Graciela tenen dificultats per reincorporar-se en el mercat laboral. En el seu cas es troba “desesperada” i explica que té força experiència treballant de cara al públic. Si no trobés feina dins el sector de la neteja també li interessaria ser controladora d’accessos, una tasca que ja ha fet en altres ocasions.