(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reclamat al Govern espanyol que ampliï la moratòria per aturar els desnonaments, que acaba el 31 de gener, fins que finalitzi l’estat d’alarma, de moment fins al març. En el marc de la sessió de control al Parlament, el conseller ha defensat que el Govern és qui més ha fet en aquest àmbit malgrat tenir un marge “tan ínfim” i ha reivindicat el decret aprovat aquest dimarts per aturar desnonaments en alguns casos.

Segons ha afegit Sàmper, la Generalitat té competències en habitatge, però no en el procediment judicial i ha instat els jutges a aplicar una “interpretació extensiva” de les directives europees tenint en compte que es tracta de drets humans i sanitaris. Ho ha dit després que els moviments en defensa del dret a l’habitatge han denunciat que és “un decret farsa” i que no servirà per aturar els llançaments.

El conseller ha detallat que el decret del govern regula tres coses: suspendre desnonaments civils si no s’ha fet prèviament una oferta de lloguer social, aturar desocupacions quan les ocupacions siguin fetes abans del decret d’alarma i obligar els Mossos que quan hi hagi sol·licitud amb denúncia demanin un informe urgent als Serveis Socials.