Des del 31 d’agost els 8.000 taxis de Barcelona ja poden circular sense restriccions per la ciutat ja que aquest dia va deixar de ser vàlid l’acord del sector segons el qual només podia circular el 60 % de la flota. Però la manca de clients, causada en gran part per la davallada de turistes que ha provocat la crisi sanitària del coronavirus, segueix sent una realitat.

Els taxistes asseguren que no hi ha prou feina per a tothom i reclamen que les administracions s’impliquin en el sector i regulin de manera oficial quants vehicles poden treballar a la vegada. El col·lectiu de taxistes Agrupació Taxi Companys (ATC) explica que ja s’ha reunit amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i que, per ara, l’únic compromís que ha aconseguit és que es recomanarà la limitació de la flota.

Però pel sector del taxi una recomanació no és suficient i reclamen que la limitació de la flota sigui oficial i d’almenys el 60 % de vehicles. “Si s’ha de picar a la porta de l’Ajuntament o de la Generalitat per tenir un reforç jurídic més gran, que ho facin”, reclama Jenni Alayo, portaveu de l’entitat de taxistes.

Asseguren que la facturació durant el més d’agost ha estat molt baixa i temen que durant la tardor la situació pugui empitjorar.