(ACN/EFE/redacció) El candidat del Partit Popular en les eleccions a Catalunya del 2021, Alejandro Fernández, s’ha acompanyat de nou aquest diumenge del president del PP, Pablo Casado, i de presidents autonòmics. En un acte central a l’Hospitalet de Llobregat, Casado ha assegurat sentir-se “orgullós” de la formació i ha considerat que és “més necessària que mai a tot Espanya”. Ha defensat un partit “honest i honrat” el dia que l’extresorer Luis Bárcenas torna a aparèixer en escena.

Bárcenas ha dit en una entrevista al diari ‘El Mundo’ que havia negociat “enterrar la destral de guerra” amb dues persones ara molt vinculades al PP però “no han complert”. Malgrat això, Casado ha insistit: “El PP té quatre dels set pares de la Constitució, que van construir la millor Espanya de la història […] i que van fundar la Unió Europea”. El líder popular ha dit que la formació garanteix “l’estabilitat per al sistema democràtic a Espanya”.

Fernández reivindica l’estat autonòmic

Al seu torn, Alejandro Fernández, ha reivindicat l’estat autonòmic i ha assegurat que aquest model polític ha donat “els millors 40 anys de la història” d’Espanya. El cap de llista avisa l’independentisme: els populars aplicaran “tota la llei” contra “experiments anticonstitucionals” per garantir la convivència. Casado també ha enviat retrets al PSC per voler pactar, ha dit, “amb qui fa mítings amb Otegi”, en al·lusió a ERC.

Alejandro Fernández en l’acte central del PPC a l’Hospitalet de Llobregat

El líder popular ha criticat els socialistes per continuar “fent trampes” en assegurar que no hi haurà un altre tripartit d’esquerres a Catalunya. “Segueixen mentint quan fa dos dies el PSOE i ERC van tornar a acordar la taula de l’amnistia i l’autodeterminació”, ha lamentat. Segons ell, l’esquerra és “còmplice i indissociable del nacionalisme perquè en depèn. És clar que ho tornaran a fer“, ha avisat Casado.