Junts per Catalunya (JxC) ha escollit Vic com la ciutat bressol de l’acte central de campanya d’aquest diumenge, quan falten sis dies per a les eleccions del 14-F. La candidata, Laura Borràs, ha exigit claredat i concreció als comuns i el PSC: “Sí o no a l’amnistia, al dret a l’autodeterminació i a la fi de la repressió?“. Borràs ha erigit de nou JxC com a “vot útil” per evitar un tripartit d’esquerres i barrar el pas a Vox.

En la trobada, el partit ha volgut mostrar que és present a tot el territori català i ha realitzat diverses connexions en directe. També a Barcelona, on la presidenta del Grup Municipal de JxC a l’Ajuntament i número quatre a la llista, Elsa Artadi, ha incidit en la polèmica sobre la retirada de cartells electorals. L’acte ha fet parada a Waterloo, des d’on Carles Puigdemont ha endurit les crítiques contra els socialistes.

Puigdemont insinua semblances entre Illa i Franco

Per videoconferència, el líder de Junts ha insinuat similituds entre el presidenciable del PSC, Salvador Illa, i el dictador Franco. Ha acusat Illa de fer política des de la imposició i sense escoltar els ciutadans. “Ve a dir: ‘Estigueu quiets, no us mogueu, que el papa polític ja sap què us convé’. No sé qui em recorda això: ‘Haga com yo, no se meta en política’“, ha sentenciat Puigdemont.

Puigdemont intervé des de Waterloo en l’acte central de JxC

El president de la formació també ha posat al mateix sac el cap de llista del PSC amb el socialista Josep Borrell. “A Borrell el van centrifugar cap a Europa i ja n’heu vist el resultat, ha protagonitzat una de les pitjors humiliacions de la UE […]. Illa també ha estat un ministre centrifugat”, ha dit. Segons Puigdemont, “tenen en comú la DUI: la declaració unilateral d’incompetència”.

Sànchez: “La llibertat personal no es ven per la llibertat col·lectiva”

A Vic també ha intervingut el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ara en tercer grau penitenciari. Ha aparegut de nou en campanya i ha fet una petició directa a Laura Borràs, que ja veu com a futura presidenta de la Generalitat: “Que quedi molt clar. La llibertat personal no es ven per la renúncia a la llibertat col·lectiva“, ha reblat. La candidata li ha recollit el guant: “Som la teva veu i entomo el repte que m’has donat“.