La CUP s’ha reivindicat aquest diumenge com el vot útil independentista. En un acte a Girona, la candidata en les eleccions del 14-F, Dolors Sabater, ha assegurat que la formació és “l’única organització” que pot evitar que “les baralles entre ERC i JxC segueixin bloquejant aquest país” i ha presentat la CUP com l’única força que pot lluitar pel canvi social sense abandonar la lluita independentista. “No ens rendirem mai, som insubornables”, ha dit.

Sabater ha reiterat “la importància que entrem a les institucions per canviar-les perquè la lluita es fa al carrer però també a les institucions”. Ha afirmat que, després de tres anys de govern de JxC i ERC, res no ha canviat. “Ni tan sols la decisió d’ajornar les eleccions s’ha pogut sostenir”, ha dit. I ha afegit que la “mateixa Generalitat està contribuint a la repressió” per les causes judicials contra manifestants en què s’ha personat. Sabater ha acusat el govern català de “perseguir la dissidència” i utilitzar la llei mordassa contra activistes pel dret a l’habitatge i altres moviments socials.

Sabater també ha fet una “crida a tots els partits, sindicats, associacions i moviments socials que ens posem a treballar en un pla de rescat social i cap a l’autodeterminació d’una manera decidida“. “Volem seure a fer consensos i que comenci un nou cicle”, ha conclòs.

El suport de Llach

L’acte també ha comptat amb la participació del cantautor Lluís Llach, qui malgrat fer només campanya per a la CUP a les comarques gironines ha volgut fer explícit el seu suport a Sabater, presentant-la com una “activista social de primer nivell”.