La candidata d’En Comú Podem en les eleccions del 14-F, Jéssica Albiach, ha carregat des de Lloret de Mar contra “els insults masclistes i classistes” que, diu, ha rebut darrerament, en referència, entre d’altres, a un article de Bernat Dedéu publicat en un mitjà digital. “Pretenen insultar-me dient-me senyora de la neteja, caixera de supermercat o ‘poligonera'”. “Davant el classisme ranci, el nostre orgull de la gent treballadora i de la nostra dignitat: visca les ‘kellys’, visca les caixeres i visca les ‘poligoneres'”, ha exclamat.

Albiach, com està fent pràcticament cada dia en aquesta campanya, ha tornat a carregar contra Junts per Catalunya pel fet de dur en les llistes Joan Canadell: “És molt poc republicà dir que totes les persones que som de fora som colones i no estem preparades”, ha assegurat. “Abans es cansaran d’insultar-nos que renunciarem a la dignitat de les classes treballadores”, ha conclòs.

“Part de l’independentisme va subscriure les retallades”

El ministre de Consum, Alberto Garzón, que també ha participat en l’acte, juntament amb Rosa Lluch i Isa Serra, ha acusat “una part de l’independentisme” de “subscriure” les retallades del PP quan governava a l’Estat. Ha demanat que el 14-F es recordi que “mentre el PP feia retallades socials amb beneficis per a les elits” alguns partits ara independentistes “en subscrivien les polítiques”. De fet, ha assegurat que “probablement sense aquest suport no haurien pogut tirar endavant”.

Garzón ha afirmat que ara cal “revertir” el procés de pèrdua de drets i ha garantit que el seu “objectiu prioritari” és revertir les retallades acumulades” al llarg dels anys. “Volem posar al centre la vida”, ha insistit. Durant l’acte, sense públic presencial, Garzón ha recordat que “durant molts anys” a Espanya el PP “s’ha dedicat a robar explícitament mentre feia retallades”. “Va ser un robatori sistemàtic”, ha dit.

El ministre ha assegurat que el Govern espanyol busca recuperar-se de la situació viscuda i ha reivindicat el paper dels ministres d’Unides Podem en l’executiu. En aquest sentit, ha apuntat que la seva tasca és un exemple que les coses “es poden fer d’una altra manera” i ha assegurat que els comuns demostren que es pot fer política “amb llums llargs i també amb solucions a curt termini”.