La candidata del PDeCAT en les eleccions al Parlament, Àngels Chacón, ha demanat “defugir posicions radicals i extremismes” i ha promès tornar a posar Catalunya “al món” en l’acte central que el partit ha celebrat aquest diumenge a Igualada. Chacón ha dit que la Generalitat “necessita un govern de centre” i que només el PDeCAT “pot proporcionar-lo”.

En una intervenció al Museu de la Pell, la cap de llista ha assegurat que Catalunya “s’està desdibuixant” i ha reivindicat un país “ric” i generador d’oportunitats. La candidata, natal d’Igualada, ha escollit celebrar l’acte central en aquesta localitat per recordar l’època en què va ser regidora de l’ajuntament. Chacón ha assegurat que es van trobar amb un consistori “endeutat, sense projecte i sense full de ruta” i ha afirmat que van donar la volta a la ciutat “com un mitjó” i van situar Igualada “en el mapa”.

“No volem una declaració unilateral”

La número dos en la llista dels demòcrates per Barcelona, Joana Ortega, ha subratllat que el seu partit “no està a favor d’una declaració unilateral d’independència”. Malgrat tot, ha dit que la formació lluitarà “per una independència realista” i que es pugui mantenir en el temps.

Retrets contra la CUP i JxC

Ortega ha agraït la “sinceritat” de la cap de llista de JxC, Laura Borràs, en assegurar que és “més d’esquerres” que el candidat socialista i ha afirmat que el partit no defensarà polítiques d’esquerres. Ha etzibat a JxC que “són un partit confús que no té clar on és”.

Pel que fa a la CUP, els demòcrates han estat breus: “A qui voti la CUP, que Santa Llúcia li conservi la vista”, ha dit el candidat a Tarragona, Marc Arza. Ha refermat, més tard, que un dels compromisos del PDeCAT és “escombrar la CUP de l’esquerra al centre”.