L’equip socialista ha sortit aquest cap de setmana de Barcelona aprofitant la visita del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que participarà almenys cinc vegades en la campanya per donar suport a la candidatura de Salvador Illa. Des de Girona, el cap de llista del PSC en aquestes eleccions catalanes s’ha referit a la possibilitat de la qual parlen alguns de reeditar un acord amb Esquerra Republicana (ERC) i En Comú Podem (ECP): “Ni hi haurà tripartit ni hi haurà procés, tindrem el nou govern progressista que Catalunya necessita”, ha afirmat.

El seu, ha dit Illa, serà un govern que canviarà el full de ruta independentista pel de la recuperació postpandèmia. Novament, ha animat els ciutadans que volen un canvi que votin el PSC i ha assegurat que si guanyen es presentarà a la investidura i que no els “abandonaran”.

No hi ha res menys catalanista que els independentistes; el catalanisme el representen Illa i el PSC
Pedro Sánchez, president del Govern espanyol i secretari general del PSOE

Pedro Sánchez, que s’ha bolcat en la campanya catalana, ha acusat els partits independentistes d’haver dividit Catalunya i d’haver deixat una societat intranquil·la i insegura. A més, ha assegurat que els seus projectes, així com els de les dretes, no tenen propostes per solucionar el conflicte: “Segons els partits independentistes està en joc declarar la independència al matí o a la tarda, però ni ells mateixos s’ho creuen. […] Després hi ha la dreta, que diu que s’ha de salvar Espanya. Però ells tampoc no s’ho creuen“, ha etzibat, i ha acusat els dos blocs, independentista i constitucionalista, de voler seguir amb la picabaralla els propers anys.

En aquest sentit, s’ha queixat que a la dreta no li agrada el candidat Illa perquè és “temperat, eficaç i un servidor públic, el contrari del que ells representen”, mentre que als independentistes ha assegurat que tampoc els agrada perquè no és prou catalanista: “Però no hi ha res menys catalanista que l’independentisme que ells representen, que ha dividit els catalans”, ha dit.