El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha obert la porta a eliminar l’escenari de Maria Cristina durant les Festes de la Mercè. En el consell de barri de la Font de la Guatlla, el regidor ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona s’està plantejant que no hi hagi cap escenari ni activitat en aquest punt. “És una bona notícia”, ha assegurat satisfet. Serra també ha afegit que això permetria que els veïns puguin descansar, sobretot tenint en compte els “esdeveniments tràgics de la darrer any”. El regidor ha restat importància a la celebració de Cap d’Any perquè és una nit en què fins ara no s’han produït incidents destacables.

Aldarulls, destrosses i un apunyalament mortal

Aquest 2022 la programació de les Festes de la Mercè va recuperar Maria Cristina com un dels escenaris musicals emblemàtics. Malauradament, en aquest emplaçament s’hi van produir aldarulls i destrosses. L’incident més greu va ser l’apunyalament mortal d’un jove, tot i que també una persona va resultar ferida lleu per una altra ganivetada.

Per tot plegat, el màxim responsable de seguretat del consistori, Albert Batlle, ja va dir que caldria repensar la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina de cara a properes edicions de la Mercè.

Aquest divendres, el regidor Marc Serra ha informat els veïns de la intenció del govern municipal de suprimir no només Maria Cristina com a escenari de concerts sinó també d’altres activitats: “L’Ajuntament s’ho està plantejant”.

No em preocupa tant el Cap d’Any com la Festa Major”
Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc

El que de moment no està sobre la taula és suspendre l’espectacle per donar la benvinguda al nou any, que es recupera a Montjuïc després de dos anys sense fer-se per la pandèmia. El mateix Serra ha manifestat que “no em preocupa tant el Cap d’Any com la Festa Major. El Cap d’Any és un dia que tothom està més o menys de festa, però que per sort no hem tingut tantes incidències com les que hi ha hagut a la Mercè.”

Queixes dels veïns de Montjuïc

Els veïns de la zona ja fa temps que es queixen de l’impacte i les molèsties que generen esdeveniments com els festivals i els concerts. De fet, l’anunci del regidor és la resposta a la plataforma PACAME (Plataforma d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació d’Esdeveniments). Un col·lectiu que considera que els esdeveniments massius són excessius en aquesta zona i que cal regular-los perquè hi ha veïns que no poden descansar ni de nit ni de dia.

Marc Serra també va dir que d’ençà que estan al consistori, els esdeveniments d’aquest tipus s’han reduït un 30 %.