presentació Mercè 2022

Barcelona tornarà a gaudir d’unes Festes de la Mercè 2022 sense restriccions. Després de dos anys amb limitacions d’aforament i venda anticipada d’entrades per la covid, la Mercè es torna a expandir per tota la ciutat. La festa recupera espais clàssics de la festa com la platja del Bogatell; l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on torna el piromusical de la Mercè 2022, o la rambla del Raval, i n’estrena de nous, com els escenaris de la Zona Universitària, el Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana, i la ronda de Sant Antoni.

“Serà la primera Mercè sense mascaretes i sense controls d’aforament, i en tenim moltes ganes i ens ho mereixem molt”, ha afirmat l’alcaldessa, Ada Colau. “Aquesta Mercè la gaudirem molt”, sentencia. Aquest any les Festes de la Mercè començaran el divendres 23 de setembre i s’allargaran fins al dilluns 26.

Carla Simón, la pregonera de la Mercè

Els escenaris d’aquesta Mercè 2022 s’han presentat aquest dijous al migdia al Palau de la Virreina. Un acte en què també s’ha anunciat que la cineasta barcelonina Carla Simón serà la pregonera d’enguany. A més, s’ha presentat el cartell de la Mercè, obra de l’il·lustrador i artista plàstic David de las Heras, que representa tres generacions de barcelonines abraçades per la Mercè.

Tres escenaris nous de festa

La Mercè continua expandint la programació per tots els racons de la ciutat. En aquesta edició hi ha tres espais que s’incorporen a la festa. per exemple, el nou escenari a la Zona Universitària, on es faran concerts multitudinaris per a grans públics. També s’hi incorpora el Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana, un espai que l’alcaldessa, Ada Colau, ha reconegut que li fa “especial il·lusió” perquè és un dels barris més perifèrics de la ciutat i amb elevats indicadors de vulnerabilitat.

L’altra novetat és la ronda de Sant Antoni, que serà l’escenari de Terra i Gust – Festa de l’Alimentació Sostenible, una iniciativa per gaudir de la música, del menjar i del beure d’una manera més conscient, sostenible i saludable.

Torna el piromusical a l’avinguda de la Reina Maria Cristina

Les Festes de la Mercè també recuperen el piromusical a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, tal com s’havia fet abans de la pandèmia. Els dos últims anys, aquest acte de cloenda de la festa s’havia celebrat de forma descentralitzada per evitar aglomeracions. A banda, la Mercè també recupera altres espais clàssics com la platja del Bogatell com a punt de concerts o la rambla del Raval.

Morricone, Fellini i Sorrentino, a la plaça de la Mercè

Roma, com a ciutat convidada en aquesta edició, estarà present a tota la programació de la Mercè amb propostes musicals, cinematogràfiques i d’arts de carrer. Per exemple, la plaça de la Mercè es convertirà en un cinema a l’aire lliure on es faran homenatges a grans noms del cinema italià com Ennio Morricone, Federico Fellini o Paolo Sorrentino.