Diversos desconeguts han causat destrosses al mobiliari urbà i han comès actes vandàlics als carrers del voltant de la plaça d’Espanya aquest diumenge a la matinada, un cop finalitzats els concerts de la Mercè que se celebraven a uns pocs metres, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Els fets, que s’han iniciat passades les quatre de la matinada coincidint amb la segona nit de la Mercè, han estat causats després que els Mossos d’Esquadra es disposessin a desallotjar la zona, com el carrer de la Creu Coberta, i els assistents s’hi resistissin i comencessin els enfrontaments amb els agents. Els assaltants, prop de 500 persones segons l’Ajuntament, han saquejat comerços i altres establiments dels carrers del voltant i han cremat algunes de les motocicletes estacionades. Aquest diumenge al matí, alguns dels vehicles han aparegut a terra.

La botiga Ros, vandalitzada per segon any consecutiu

Un dels comerços que han patit les conseqüències dels actes vandàlics ha estat la botiga Ros, del carrer de la Creu Coberta. Aquest establiment va quedar també molt malmès l’any passat, durant les macrobotellades que es van produir al voltant de la plaça d’Espanya. Aquesta vegada, però, els danys han estat menors.

Imatge: Blanca Blay

12 detinguts pels aldarulls

La nit ha acabat amb 12 persones detingudes, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que quatre de les detencions les ha dut a terme la Guàrdia Urbana i vuit, els Mossos d’Esquadra. Dos dels detinguts estan vinculats directament amb la vandalització d’un comerç del carrer de la Creu Coberta, concretament d’una xarcuteria que ha patit moltes destrosses.

Foto: Blanca Blay