La Comissió de Presidència ha aprovat de forma inicial el contracte programa de betevé per al període 2023-2026. El document és un full de ruta per als propers anys que assegura la continuïtat del mitjà de comunicació públic de Barcelona. El contracte programa ha arribat a l’Ajuntament després que l’aprovés el Consell d’Administració de betevé. La majoria de grups hi han votat a favor, mentre que Ciutadans i Valents s’han abstingut.

La regidora de Règim Interior, Montserrat Ballarín, ha destacat la necessitat d’aprovar aquest contracte programa ja que l’últim va cloure el 2018. Segons Ballarín, després d’una “situació econòmica dramàtica” que va qüestionar la viabilitat del mitjà públic, s’ha pogut “capgirar la situació” amb un full de ruta que “ha de permetre la continuïtat de betevé i garantir unes condicions laborals dignes”.

Més televisió en directe

El contracte programa recull un nou model basat en la televisió en directe i continuar amb la modernització tecnològica per alliberar i optimitzar recursos. Ballarín també ha detallat que es prioritzen “la normalització organitzativa i la pau social”. També es garanteix la sostenibilitat financera amb una aportació municipal de 17,9 M € el 2023 que s’anirà incrementant un 2,5 % anual fins al 2026.

Plató 1

El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha valorat que el contracte programa és necessari però que suposa “un pas de pardal” per al que necessita betevé per continuar sent “un mitjà de referència”. També ha apuntat que la situació viscuda a betevé amb les sentències judicials que van donar la raó als treballadors per cessió il·legal ha estat, en part, “pel paper del govern municipal”.

Des de Junts, Jordi Martí ha dit que amb el nou full de ruta “no acaben els problemes a betevé” i espera que les noves aportacions serveixin per cobrir les despeses previstes. Paco Sierra (Cs) ha apuntat que la situació a betevé és “complicada” i que “mirarem de remar perquè l’ens sigui viable”. El popular Josep Bou ha celebrat que s’hagi trobat “un camí de futur” per al mitjà públic: “Comencem bé”.