Els barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi han alçat la veu per reclamar a l’Ajuntament de Barcelona que hi destini més recursos i millors serveis. Les associacions de veïns de Mas Guimbau – Can Castellví, de Vallvidrera, de Sta. Maria de Vallvidrera – Mas Sauró, del Sanatori-Rectoret, de la plaça dels Pins, de la Font del Mont i de les Planes han rubricat un manifest que han llegit al consistori.

El text denuncia una “manca històrica d’inversions” i espais públics degradats, alhora que exigeix al govern municipal que adapti el contracte de neteja als barris de muntanya, un institut públic, un bus de barri “com a la resta de ciutat”, una millor gestió de la prevenció d’incendis i més presència de la Guàrdia Urbana, entre altres qüestions.

Ara Barcelona mira cap a l’Eixample i cap on hi ha més gent, i sembla que ningú es giri per mirar cap a la muntanya”
Neus Regada, presidenta de l’AV Mas Guimbau – Can Castellví

El clam dels barris de muntanya també ha arribat a la Comissió d’Urbanisme d’aquest mes de novembre. A instàncies d’ERC, tots els grups de l’Ajuntament (inclosos BComú i el PSC, socis del govern municipal) han donat suport a la creació d’una oficina per als barris de muntanya, que s’encarregui de gestionar els serveis a aquesta àrea de la ciutat, de més de 1.100 m² per hectàrea.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que “ja hi hem fet coses”, tot i que també ha admès que “hi fa falta més”. Per això, Sanz ha expressat el compromís de “venir al territori a treballar junts una proposta i a plantejar quines són les primeres accions”. Des d’ERC, el regidor Max Zañartu ha reclamat al govern que “es produeixin inicis de canvis” properament: “Seguirem pressionant perquè no se n’oblidin”, ha sentenciat.