La tercera nit de les Festes de La Mercè 2022 ha acabat amb cinc detinguts per part dels cossos policials. La Guàrdia Urbana ha detingut dues persones cap a les sis de la matinada prop de la plaça Espanya de Barcelona després de ferir-ne una altra al braç amb arma blanca, a la qual han causat ferides lleus. L’incident s’ha produït força després dels concerts i del desallotjament de l’espai.

Per altra banda, Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones més per furts i aldarulls. Concretament, la primera detenció ha estat en relació amb el llançament d’una ampolla de vidre, i els dos restants per robatori de telèfon mòbils. Aquest dilluns la policia catalana ha fet una piulada en què han anunciat la recuperació de diversos telèfons robats durant la Mercè.

La tercera nit de les Festes de la Mercè es tanca sense aldarulls importants, a diferència de la passada nit quan es van detenir 12 persones i es van produir destrosses en comerços. Després d’això, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar diumenge una “redistribució” de la força policial per reforçar la zona de concerts de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. També s’han produït diverses detencions per furts durant la nit.

Així ha estat el saqueig a una xarcuteria del carrer de la Creu Coberta la segona nit de la Mercè 2022 | VÍDEO

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de 33 persones durant el servei que tenia habilitat per les Festes de la Mercè: 32 en estat lleu i un menys greu. Sis persones han estat traslladades a diferents centres sanitaris de la capital catalana.

Una nit de concerts multitudinaris

Segona dades de l’Ajuntament de Barcelona, aquesta passada nit han assistit 45.000 persones als concerts de Reina Maria Cristina. Una xifra semblant d’assistents que van acostar-se al nou escenari de la zona universitària amb actuacions de Lola Índigo i Miki Núñez, entre altres.

També s’ha registrat una participació de 120.000 persones al tradicional correfoc, que aquest any s’ha fet excepcionalment al passeig de Gràcia. I 80.000 més han gaudit del correfoc infantil.