El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, creu que la política d’ERC a Barcelona ve marcada pel govern de la Generalitat i ha afirmat que “el senyor Maragall no mana” i que “qui mana és Aragonès”. En una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’, de TVE, Collboni ha lamentat que sigui així, però diu que “això és el que va passar l’any passat” quan els republicans van facilitar l’aprovació del pressupost municipal. El primer tinent d’alcalde ha explicat que, en un primer moment, Ernest Maragall va negar-se “rotundament” a donar el vistiplau als comptes i que “quatre dies més tard” va dir que sí des del Parlament, quan “li ho va demanar Aragonès”.

Les negociacions del pressupost, en marxa

Collboni ha assegurat que les negociacions del pressupost d’aquest any estan en marxa i reconeix que la seva “obsessió” és aprovar-los. Espera que els comptes “no siguin cap moneda de canvi” i ha celebrat que, de moment, Junts i ERC n’hagin permès la tramitació amb l’abstenció. Collboni creu que “Espanya, Catalunya i Barcelona necessiten pressupostos”, sobretot en un moment d'”incertesa” com l’actual.

Una coalició “modèlica”, amb “diferències”

El primer tinent d’alcalde afirma que la coalició amb els comuns “és modèlica” si es compara, per exemple, amb la de la Generalitat. Ara bé, admet que tenen “diferències” i visions contraposades en algunes qüestions, com la reforma de la ronda de Sant Antoni. Els socialistes defensen que hi puguin passar els autobusos, especialment de baixada, i, segons Collboni, en temes de pacificació i d’urbanisme “no hem de ser dogmàtics, hem de ser flexibles” ja que “cada carrer, cada barri, té una lògica pròpia”.