El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha obert la porta a repensar la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina de cara a properes edicions de les Festes de la Mercè. En declaracions als mitjans de comunicació aquest dilluns, Batlle ha dit que, un cop acabada la festa major, “haurem de veure de quina manera blindem l’espai de Maria Cristina per tal que no s’hi produeixin incidents com l’any passat i —en menor mesura— els d’aquest any”.

Tot i que el tinent d’alcalde ha destacat que “hem recuperat la normalitat i que la tercera nit ha transcorregut sense incidents destacables”, ha explicat que en els propers dies, l’Ajuntament farà “una valoració de l’operació policial i de seguretat, així com una revisió dels diferents escenaris de tota la ciutat on hi hagut activitat lúdica, per si cal fer-hi algunes correccions“. En aquest sentit, ha acceptat que “estem en revisió continuada” i que treballen per tal que “els dispositius s’adeqüin a les circumstàncies i a la reacció de la gent”.

Un ferit lleu per un apunyalament en una nit de Mercè sense aldarulls
La Guàrdia Urbana deté dues persones prop de la plaça d’Espanya per ferir-ne una altra amb arma blanca i els Mossos d’Esquadra n’han detingut tres més per furts de mòbils i llançament d’ampolles

“La mort de dissabte a la nit ens preocupa, però no som davant d’un nou fenomen”

Batlle ha tornat a desvincular l’apunyalament mortal d’un jove la nit de dissabte, i el ferit lleu per apunyalament la nit de diumenge dels aldarulls i destrosses a la zona de plaça d’Espanya que s’han produït les matinades de la Mercè. Pel que fa a l’incident d’aquesta matinada, n’ha destacat la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana i ho ha deslligat amb l’activitat festiva de Maria Cristina. “Els fets han passat a la Gran Via ja de matinada, quan els concerts a Maria Cristina ja havien acabat. Els agents hi han intervingut de seguida i han reconduït la situació amb gran rapidesa”, ha puntualitzat Batlle.

Tot i que Batlle ha mostrat “preocupació” per aquesta sèrie d’incidents, ha afirmat que “no som davant d’un nou fenomen” i ha destacat que durant les Festes de la Mercè s’ha reforçat el dispositiu de policia de paisà, que ha permès fer “detencions de qualitat” pel que fa als furts, i se n’han detingut una vintena de persones com a resultat.

Batlle ha advertit que la “cultura de l’arma blanca” ha de preocupar “la societat i no només Barcelona”. També ha assegurat que els aldarulls lligats a grans esdeveniments no només es produeixen per festes: “A Barcelona, en els últims anys, d’aldarulls a l’espai públic n’hem anat ben servits”.