En Comú Podem demana fer un “escac al rei” a través de la legislació per limitar les actuacions de la família reial. El candidat per Barcelona del partit, Jaume Asens, ha presentat aquest dilluns una proposta de llei per posar fi a la “politització, opacitat i privilegis” dels quals considera que gaudeix Felip VI i concreta que caldria prohibir les visites del monarca en campanya electoral i no permetre que faci “discursos polítics”. Per a Asens, la visita de rei a Barcelona aquest dilluns amb motiu de l’entrega dels Premis Princesa de Girona és “inoportuna i irresponsable” i diu que interfereix en la campanya.

En una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies, el cap de llista pels comuns també ha argumentat que l’acte de la monarquia enmig d’un “moment de crispació i tensió” i quan tothom fa “crides a la calma per desescalar el conflicte ” és “una decisió incomprensible”. De fet, diversos col·lectius han convocat actes de protesta davant el Palau de Congressos contra la visita.

En alerta per les protestes el 9-N

Jaume Asens també ha alertat de la possibilitat que les mobilitzacions convocades per Tsunami Democràtic puguin “alterar la campanya” de les eleccions generals 2019. El candidat d’En Comú Podem ha fet una crida a la responsabilitat per evitar que les protestes no interfereixin en els actes electorals: “Cal fer compatible els drets d’expressió i protesta, que no queden en suspens, i el vinculat a la jornada de reflexió”, ha demanat.

També ha explicat que mentre les protestes “no surtin del marc establert” no “col·lidiran” amb cap dret, però sí que ha insistit que “depèn d’en què derivin” els semblaran “inoportunes” i ha demanat cautela.

Votar a Més País “és llançar el vot”

Asens també ha carregat contra la candidatura d’Iñigo Errejón en considerar que votar el seu partit a Barcelona és “llançar el vot” perquè les enquestes no li donen cap escó a la circumscripció. Segons Asens, la candidatura a terres catalanes de Més País és “un error” i que es tracta d’una “operació de paracaigudisme polític”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]