Els socialistes han posat a la diana aquest diumenge al matí el candidat del PP a la presidència, Pablo Casado, de qui han criticat l’actual “moderació”: “Quan ets tu? No volem un president que tingui un trastorn de personalitat, que sigui un dia Dr. Jekyll i un altre Mr. Hyde”, ha dit en la seva intervenció el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos. El socialista també ha volgut plantejar que, en aquestes eleccions, només hi ha dos escenaris possibles tot minimitzant les expectatives electorals d’Albert Rivera: “Hi ha dues opcions, el PSOE o una coalició del PP amb Vox, i no cito Ciutadans perquè no sé quants en tindran”.

El socialista també s’ha referit a la formació taronja per respondre a les paraules d’aquest dissabte de la candidata per Barcelona del partit, Inés Arrimadas, que assegurava que “aquí comença a fer olor del que feia olor a Andalusia” i pronosticava que el PSOE no sortirà beneficiat de la repetició d’eleccions: “L’olor que sent Arrimadas ve dels seus, de la descomposició del seu entorn polític”, ha asseverat Ábalos, que considera que aquestes eleccions generals 2019 “són una segona volta” i ha criticat als d’Albert Rivera per la tasca de “bloquejadors professionals”.

El govern “anima” la violència

Després de repassar obres d’infraestructures a Catalunya, el també ministre de Foment en funcions ha criticat la portaveu del govern, Meritxell Budó, en relació amb les protestes i aldarulls de les darreres setmanes: “Diu que no funciona Rodalies per manca d’inversió mentre hi ha neumàtics cremant a les vies”, per després afegir que el govern de la Generalitat “no només justifica la violència sinó que l’anima”.

“Rufián ara sembla estadista”

Amb la candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, encara indisposada per motius de salut, a l’acte també ha intervingut la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha demanat concentrar el vot útil en el seu partit: “És el vot que fa feina perquè els vots es tradueixin en escons”, ha afirmat. Iceta també ha criticat el perfil que marca el candidat d’ERC, Gabriel Rufián, de qui ha advertit que “ara sembla estadista tot i haver bloquejat els pressupostos socialistes”, en referència al vot contrari d’Esquerra Republicana als comptes del PSOE el febrer del 2019.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]