El candidat d’ERC per Barcelona al Congrés, Gabriel Rufián, ha emplaçat el rei Felip VI a “presentar-se a les eleccions” si “participa en la campanya”. Ho ha dit amb motiu de la visita del monarca a Barcelona, la primera després de la sentència del procés i que coincideix de ple amb la campanya de les eleccions generals 2019. Per això, li ha demanat que si està “tan ben preparat” que es presenti per ser votat a les urnes.

Durant un míting a Lleida, Rufián ha dit que Felip VI, tot i ser considerat el “preparat” en altres indrets d’Espanya, a Catalunya és “principalment el rebutjat”. “A Catalunya no tenim rei”, ha afegit. ERC ja va presentar un recurs a la JEC per limitar la presència del rei a Barcelona, però finalment l’òrgan electoral ho ha rebutjat.

Els republicans demanen no caure en la “trampa” del PSOE

En el mateix acte, el coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat no caure en la “trampa” del PSOE. Ho ha dit després que el candidat socialista al Congrés, Pedro Sánchez, hagi dit que Aragonès és el dirigent independentista més “raonable”. El també vicepresident de la Generalitat ha avisat que els socialistes intenten dividir l’independentisme entre “bons i dolents” i ha demanat que acabin amb les “mentides” i “manipulacions”.

Els CDR es manifesten durant el míting

Una vintena de membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) s’han concentrat a la plaça on s’ha fet el míting d’ERC per reivindicar que “el poble mana i el govern obeeix”. També han demanat la llibertat dels joves empresonats per les protestes postsentència. Al llarg de l’acte han xiulat i cridat diverses consignes com “Traïdors” i “Obriu les presons”.

Protesta dels CDR a l'acte d'ERC a Lleida

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]