ERC ha visitat aquest diumenge Sant Feliu de Llobregat, on ha fet una crida a guanyar les eleccions generals 2019 “per partida doble”: per davant del PSOE i portant Ciutadans a la “irrellevància política”. El coordinador nacional dels republicans, Pere Aragonès, ho ha dit durant l’acte celebrat amb el Jovent Republicà santfeliuenc, on ha demanat repetir la gesta del 28-A, quan ERC va ser la força més votada a Catalunya.

“Cs pot treure a tot l’Estat menys diputats que ERC a Catalunya. Fem-ho possible i que el seu somriure burleta els quedi congelat”

Aragonès també ha dit que el PSOE va iniciar la campanya amb l’exhumació del dictador Franco, la qual, segons el republicà, es va convertir en una “exaltació del franquisme”. Pere Aragonès ha relacionat aquest fet amb la visita de Felip VI a Barcelona aquest dilluns: “El pare de l’actual rei va ser l’hereu polític del franquisme i el porten a fer campanya”, ha criticat.

Qui també s’ha referit a la visita del monarca i l’ha titllat “d’indecència” és la número sis de la candidatura per Barcelona, Marta Rosique, perquè considera que els “països catalans” no tenen rei. Rosique també ha assegurat que l’Estat espanyol vol crear un nou relat de la violència perquè veu “amenaçats el règim del 78 i la unitat d’Espanya”.