En Comú Podem ha celebrat un acte a Santa Coloma de Gramanet amb la número dos d’Unides Podem, Irene Montero, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la candidata al Senat, Rosa Lluch. La presència femenina ha servit al candidat dels comuns, Jaume Asens, per reivindicar que la seva candidatura és l’única que pot blindar els drets de les dones.

“O Sánchez pacta amb Cayetana Álvarez de Toledo o pacta amb Irene Montero”

Asens ha dit que el PSOE només té dues opcions per pactar després de les eleccions generals 2019: o Unides Podem, amb Irene Montero, o el PP, amb Cayetana Álvarez de Toledo. El candidat dels comuns ha criticat que la candidata dels populars a Catalunya afirmés al debat a cinc de TVE que no tot el que no és un sí és necessàriament un no. Unes declaracions que Asens considera de “menyspreu a les dones”.

Agraïment a Carme Forcadell

Jaume Asens també ha dirigit una part del seu discurs a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, sentenciada a 11 anys i mig de presó per l’1-O. El candidat dels comuns ha agraït les paraules de Forcadell en què reconeixia que els havia faltat empatia i que no havien previst que el full de ruta podia generar angoixa i por: “Fan falta més veus com les de Carme Forcadell”, ha sentenciat Asens.

Sobre el procés independentista també s’ha pronunciat l’alcaldessa Ada Colau, qui ha constatat el “fracàs”, d’una banda, de la via unilateral i, de l’altra, de la judicialització de la política. Colau ha demanat que no es menteixi a la gent.

De la seva banda, la número dos d’Unides Podem, Irene Montero, ha acusat el PSOE de fer electoralisme barat amb Catalunya i la convivència: “Es pensen que som tontos?”, s’ha preguntat. Montero ha assegurat que els votants socialistes no saben si es trobaran amb el PSOE que diu que Catalunya és una nació i Espanya és plurinacional o amb aquell que, segons ella, creu que es pot seguir amenaçant un territori. La número dos d’Unides Podem també ha retret als partits independentistes que no recnoeguin l’Espanya que vol cuidar Catalunya.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]