La visita del rei a Barcelona aquest dilluns, 4 de novembre ha donat peu a diversos col·lectius i entitats a noves convocatòries per protestar per la sentència del procés davant el monarca Felip VI, que ha assistit al lliurament dels Premis Princesa de Girona, acompanyat de la reina Letícia i de les seves filles.

Hi ha hagut diverses convocatòries de protesta. Aquí pots recuperar la cobertura, minut a minut, de la visita del rei a Barcelona i les reaccions.

21:50
   

Fi del seguiment minut a minut

Finalitzem aquí el seguiment minut a minut de les protestes contra la presència del rei Felip VI a Barcelona. Gràcies per seguir-nos! Pots recuperar tota la cobertura en aquesta mateixa pàgina.

21:46
   

Collboni se solidaritza amb Bou

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha solidaritzat amb el regidor del PP Josep Bou, després que el popular hagi estat increpat en intentar accedir al Palau de Congressos. En un tuit, el socialista ha condemnat aquestes “actituds inacceptables” i deixa clar que “la intolerància i la violència no tenen cabuda a Barcelona”.

21:24
   

Els convidats dels premis abandonen el Palau de Congressos

Les persones que han assistit als Premis Fundació Princesa de Girona comencen a abandonar el Palau de Congressos. Els Mossos d’Esquadra mantenen el dispositiu de seguretat per garantir que els convidats a la cerimònia puguin sortir de l’edifici sense incidents. Alguns manifestants continuen concentrats a tocar de l’equipament.

21:11
   

Acaba l’acte d’homenatge al rei Felip VI
L’acte d’homenatge al rei que ha tingut lloc a la plaça del Rei ha finalitzat fa poca estona. Els organitzadors han titllat les concentracions de rebuig a la presència del monarca a Barcelona d’assetjament i han fet sonar l’himne d’Espanya.

21:10
   

Finalitza l’acte d’entrega dels Premis Princesa de Girona
Felip VI s’ha referit al moment polític actual i ha assegurat que no es pot acceptar “la violència, la intolerància i el menyspreu a les llibertats”.

20:57
   

La gent comença a marxar de l’avinguda Diagonal 

Els Mossos blinden l’accés al Palau de Congressos des de fa més de quatre hores amb un ampli dispositiu policial. La gent segueix marxant, tot i que encara queden desenes de manifestants, la majoria gent jove i alguns d’ells amb la cara tapada. Fa una estona que no hi ha llançaments al cordó policial.

20:43
   

Els Mossos demanen que es deixi de tirar objectes a la foguera
Una foguera continua cremant a l’avinguda Diagonal. Els manifestants han llançat fins i tot un sofà. Els Mossos d’Esquadra han demanat els manifestants que deixin de tirar objectes. Els bombers es dirigeixen cap a la zona per apagar les flames.

20:25
   

Tancats els accessos a l’L3 i l’L9 Sud
Degut a l’aglomeració de persones, TMB ha tancat els accessos de l’avinguda Diagonal, el Parc de Cervantes i la Facultat d’Economia i Empresa de l’estació de Zona Universitària de l’L3 i l’L9 Sud. Es manté oberta l’entrada de Doctor Marañón amb Diagonal

20:16
   

Comença el discurs de la princesa d’Astúries 
És la primera vegada que la princesa assisteix a un acte a Catalunya. Ha fet un discurs en català i ha destacat que “Catalunya ocuparà sempre un espai especial al seu cor”.

20:15
   

Ambient enrarit a la Diagonal 
A primera línia policial es veuen persones encaputxades. Fa una estona, els Mossos d’Esquadra ja han alertat els manifestants que deixessin de fer llançaments. Alguns dels manifestants comencen a marxar, però encara queda molta gent. Alguns s’han assegut al terra i han començat a jugar a cartes.

20:10
   

Talls a l’avinguda Meridiana
L’avinguda Meridiana torna a estar tallada al trànsit. Segons informa TMB, això afecta la circulació dels busos H6, V29, 11, 34, 62, 96, 97, 104, 126 i 133.

19:55
   

Continuen els llançaments al cordó policial
Alguns dels manifestants han llançat pols blanca als agents de la Brimo dels Mossos d’Esquadra mentre els criden “Mercenaris” o “Els Mossos seran sempre monstres”.

19:48
   

Nova protesta dels CDR
El CDR Catalunya convoca una concentració a les 20.30 h a la confluència de la carretera de Collblanc amb l’avinguda de Manuel Azaña. Segons han anunciat a través de les xarxes socials, volen impedir que la comitiva reial pugui sortir amb normalitat per la ronda de Dalt.

19:44
   

Crema d’objectes a l’avinguda Diagonal
Alguns dels manifestants han començat a cremar capses de cartró a l’avinguda Diagonal.

19:37
   

Els Mossos demanen que deixin de fer llançaments 

Els Mossos d’Esquadra demanen als manifestants que deixin de fer llançaments a la línia policial o hi haurà intervencions. Mentrestant, s’escolten crits de “La nostra sentència, independència”.

19:31
   

Llançament d’objectes al cordó policial
Alguns dels concentrats han llançat alguns objectes a la línia policial. Continuen les xiulades i les cassolades als entorns del Palau de Congressos.

19:30
   

Arran convoca una cassolada a les 20 h
Arran ha convocat una cassolada i una crema de fotografies del rei a les 20 h

19:02
   

Cremen fotos del rei
Diversos concentrats cremen en aquests moments fotografies del rei Felip VI.

18:53
   

L’alcaldessa, Ada Colau, tampoc no assisteix a l’entrega de premis 
L’acte tampoc no ha comptat amb la presència d’Ada Colau. El motiu és que l’alcaldessa té programat el lliurament del Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino 2019 a l’escriptora Isabel Allende. L’acte se celebra al Saló de Cent de l’Ajuntament des de les 18 h.

18:44
   

Acció sorpresa de l’ANC
L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una acció sorpresa a les 19 h. Ho ha fet a través del seu canal de Telegram.

18:34
   

S’endarrereix l’entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona 
L’acte havia de començar a les 18.30 h, tot i que els reis hi han arribat amb retard. Tot just ara comença l’entrega de premis.

18:20
   

El rei Felip VI entra al Palau de Congressos 
El rei Felip VI, acompanyat de la reina Letícia i les seves filles, acaben d’entrar al Palau de Congressos, on se celebraran els Premis Fundació Princesa de Girona. És el primer acte de la princesa Elionor a Catalunya, i està previst que faci un parlament en català. 

18:18
   

Manifestació de suport al rei 

El PP ha confirmat la seva assistència a la concentració en suport del monarca Felip VI. La protesta s’ha convocat a les 19.30 h a la plaça del Rei.

18:11
   

Mobilitat complicada a Barcelona
A més de l’avinguda Diagonal, en aquests moments també hi ha afectacions a la Gran Via amb la plaça de la Universitat i a la sortida 11 de la ronda de Dalt a l’altura de la Zona Universitària.

18:11
   

La concentració es divideix en dos
Continua la concentració a l’avinguda Diagonal i als accessos del Club de Polo, on hi ha una forta presència d’agents de policia. Un helicòpter policial sobrevola la zona.

18:10
   

Ernest Maragall se suma a la protesta
El lídel municipal d’ERC, Ernest Maragall, s’ha sumat a la petició de no cedir espais públics municipals al rei Felip VI.

17:56
   

Escridassades a Josep Bou 
El líder municipal del PP, Josep Bou, ha estat rebut amb escridassades quan intentava accedir al Palau de Congressos.

17:33
   

Sense representació de la Generalitat
La Casa del Rei ha confirmat a betevé que els Premis Fundació Princesa de Girona no comptaran amb la presència de cap representant de la Generalitat. 

17:21
   

Un grup de persones es concentren davant del Club de Polo
Diversos manifestants s’asseuen davant del Club de Polo amb imatges del rei cap per avall. S’escolten escridassades a les persones que intenten accedir o sortir del recinte.

16:58
   

Moments de tensió entre els manifestants i els assistents a l’acte La primera línia de protesta ha impedit el pas als convidats als Premis Fundació Princesa de Girona. Alguns dels assistents s’han enfrontat als concentrats. 

16:39
   

Xiulen els assistents dels Premis Fundació Princesa de Girona

Augmenten les xiulades quan passen els convidats dels Premis Fundació Princesa de Girona.

16:23
   

Afectacions al servei de bus
TMB informa que la protesta ha obligat a interrompre la circulació de les línies H6, V3, V5, V7, V9, 6, 7, 33, 34, 63, 67, 70, 75, 78 i 113 a l’avinguda Diagonal entre la plaça de Francesc Macià i l’avinguda d’Albert Bastardas.

16:12
   

Els Mossos d’Esquadra treuen la tanqueta del 22@

La tanqueta d’aigua dels Mossos d’Esquadra surt d’un edifici del 22@. La policia catalana ja va treure aquest camió amb una mànega de pressió el 18 d’octubre per obrir pas als vehicles policials durant els aldarulls de la via Laietana i la plaça d’Urquinaona.

16:04
   

Comencen a arribar manifestants a la protesta 

Els manifestants comencen a concentrar-se a l’avinguda Diagonal. De moment hi ha poca gent. Porten xiulets i imatges del rei cap per avall. També s’escolten crits de “Fora el Borbó”.

 

15:55
   

La columna de la plaça de la Universitat comença a avançar

Centenars de persones han sortit de l’acampada de la plaça de la Universitat en direcció al Palau de Congressos.

15:40
   

Tallada la B-23 en direcció d’entrada a Barcelona

Trànsit informa que l’entrada a Barcelona per la B-23 està tallada. Hi ha cues de fins a quatre quilòmetres. Es desvia el trànsit a Esplugues cap a la ronda de Dalt.

15:29
   

JxC i ERC van recórrer contra la visita del rei, però la Junta Electoral ho va rebutjar

Tant Junts per Catalunya com Esquerra Republicana van considerar que el discurs del monarca durant l’acte d’entrega dels premis podia influir en l’electorat i van demanar que es posposés la visita per evitar interferències en els comicis. Per això van presentar dos recursos, però la Junta Electoral Central els va rebutjar.

14:20
   

ERC, JxC i la CUP aniran a la concentració per la visita del Rei

Tant ERC, com JxC i la CUP han confirmat que assistiran a la convocatòria per la visita del Rei a Barcelona. La CUP se suma convocant a les 16 h, mentre que JxC i ERC han confirmat aquest mateix dilluns que se sumaran a les protestes.

14:17
   

ANC i Pícnic per la República, a les 16.30 h

L’ANC i Pícnic per la República han cridat a fer-li saber a Felip VI que “Catalunya no té rei”, però no han anunciat què estan preparant. Només han convocat a les 16.30 h a davant del Palau de Congressos.

14:09
   

CUP, Arran estudiants i CDR a les 16 

La CUP, Arran, Sindicat d’Estudiants i SEPC han convocat a les 16 h de la tarda al Palau de Congressos de Catalunya per “bloquejar la visita de Felip VI”, sota el lema “Ni rei ni por”.

13:58
   

Els actes del rei Felip VI i les reaccions, en directe, a les 18 h

El rei Felip VI visita Barcelona per participar a l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona. Hi ha organitzades diverses protestes davant del Palau de Congressos.