La cap de candidatura d’En Comú Podem (ECP), Jéssica Albiach, ha inaugurat l’última setmana de campanya per a les eleccions catalanes amb dues entrevistes, a Catalunya Ràdio i el programa ‘Els matins’, de TV3. Albiach ha criticat els socialistes per fer un “càlcul electoralista”: els acusa de posposar els indults als presos independentistes fins passat el 14-F per no restar vots a Catalunya.

El PSC vol anar a pel vot de Ciutadans i, per tant, jo crec que té por de fer passes endavant […] Des dels socialistes hi ha una actitud positiva cap als indults, però haurem d’esperar“, ha dit. La candidata d’ECP els ha assenyalat per “arrossegar els peus i no ser valents” a l’hora d’abordar la realitat dels empresonats, la regulació dels preus del lloguer a l’estat o la reforma del delicte de sedició.

“Crec que faríem bé de no utilitzar aquest tema per tirar-nos els trastos pel cap defensant interessos partidistes o electoralistes“, ha sentenciat. Sobre la possibilitat d’un nou referèndum d’autodeterminació a Catalunya, Albiach ha insistit que els comuns continuen apostant per la taula de diàleg però que, fins que no se celebri, “el més important és no quedar-se de braços plegats“.

“Els vots de Vox no poden servir per res”

Per altra banda, Albiach ha reclamat un cordó sanitari al partit d’extrema dreta, Vox, i ha demanat signar un manifest en què les forces al Parlament es comprometin a no acceptar-ne els vots, especialment pel que fa a governabilitat. “No acceptarem el suport o l’abstenció de Vox, tampoc farem pactes. Els vots de Vox no poden servir per res en aquesta legislatura”, ha sentenciat.