debat tve eleccions 14f

El debat electoral de TV3 és una de les darreres oportunitats dels candidats a la presidència de la Generalitat de Catalunya per intercanviar propostes, punts de vista i crítiques abans de les eleccions catalanes del 14 de febrer. Es tracta del segon debat televisiu que enfronta els presidenciables —després del de RTVE— quan falten només cinc dies per a la cita amb les urnes. És aquest dimarts, a les 22 h, i el director de la televisió de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, en serà el moderador.

T’expliquem com és el debat i en quin escenari hi arriben els candidats, tenint en compte que pot ser una nit decisiva perquè les enquestes no auguren ni un guanyador ni una majoria clars el 14-F.

Debat dels nou candidats a president

El debat a la televisió pública catalana té la participació de nou candidats que opten a presidir el pròxim govern de la Generalitat: Carlos Carrizosa (Cs), Àngels Chacón (PDeCAT), Pere Aragonès (ERC), Salvador Illa (PSC), Jéssica Albiach (En Comú Podem), Dolors Sabater (CUP), Alejandro Fernández (PP), Laura Borràs (Junts) i Ignacio Garriga (Vox). Aquestes dues últimes formacions hi són presents en considerar-se grups polítics significatius.

Tal com explica la CCMA, cada candidat té un temps d’intervenció lliure inicial. Després, se’ls demana tractar temes com la gestió de la pandèmia pel coronavirus, les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària, el model futur que es vol per a Catalunya i, naturalment, els pactes postelectorals. Aquest darrer bloc té molta rellevància, sobretot perquè les darreres enquestes auguren un frec a frec entre ERC, el PSC i JxC i perquè aquests mateixos sondejos pinten escenaris diversos pel que fa a la resta de partits. A més, tot fa pensar que caldran acords amplis després del 14 de febrer per poder formar govern.

Ja al final del debat, com és habitual, cada candidat disposa de l’anomenat minut d’or perquè es dirigeixin als espectadors per demanar-los el vot.