(ACN / Redacció) El candidat del PSC, Salvador Illa, ha dit que no pot tenir el suport o abstenció de Vox en un hipotètica investidura després de les eleccions del 14 de febrer perquè el volen empresonar. El cap de llista dels socialistes ha assegurat que voler posar a la presó un adversari polític és un comportament antidemocràtic: “No puc comptar amb unes persones que em volen posar a la presó”, ha assegurat. Illa ha reafirmat que vol un govern de socialistes i comuns i ha tornat a rebutjar la possibilitat d’un pacte amb ERC perquè els republicans volen “la independència, que és divisiva i no convé”.

Se’ls ha de combatre (a Vox) amb idees, no a cop de pedra.
Salvador Illa, candidat del PSC

Preguntat sobre els boicots als actes de Vox aquest cap de setmana per part de manifestants antifeixistes, el candidat socialista creu que als membres del partit d’extrema dreta “se’ls ha de combatre amb idees i no a cop de pedra”. En una entrevista a La 2 i a Ràdio 4, Illa ha fet una crida al respecte, ha dit que “tothom té dret a expressar les seves idees” i que condemna “tot tipus de violència, també la que pateixen ells”. I ha afegit que la violència dona “notorietat” als postulats de l”extrema dreta”.

Salvador Illa ha repetit que si guanya activarà la taula de diàleg entre govern català i espanyol. També, que ha aparcat qualsevol “actitud venjativa” i ha admès que fa anys que no parla amb Oriol Junqueras —des de la mort de la socialista Carme Chacón— i que no ha conversat mai amb Carles Puigdemont, tot i que sí que ho ha fet amb altres representants d’ERC i JxC.