L’Ajuntament de Barcelona reactiva el projecte per obrir un dentista municipal amb preus més reduïts que les clíniques privades. La iniciativa, que va rebre l’aval del ple en el mandat anterior, va quedar en suspens per la justícia arran d’un contenciós del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC). El TSJC ha aixecat ara la suspensió cautelar decretada inicialment pel jutge i nega que el projecte suposi un greuge irreparable per al COEC.

La intenció del consistori és reprendre els tràmits que van quedar aturats per la suspensió cautelar per obrir ja una primera consulta el primer semestre del 2021. Com ja es va anunciar, la consulta s’ubicarà en un barri amb índexs socioeconòmics per sota de la mitjana de la ciutat, molt probablement a Nou Barris. L’objectiu és atendre les persones que no van al dentista per motius econòmics.

El projecte preveu l’obertura de dues consultes per atendre 36.000 persones l’any. La segona consulta, però, encara no té data. En cada centre, amb 200 m2 i vuit butaques, hi ha prevista una vintena de professionals, entre odontòlegs, auxiliars, higienistes i personal administratiu. El dentista municipal pretén oferir preus fins a un 40 % inferiors als habituals segons cada tractament.

Tres iniciatives odontològiques

El dentista municipal se suma a dues iniciatives de l’Ajuntament per fer més accessible l’atenció bucodental. A finals del 2018 va engegar un servei odontològic gratuït per a persones vulnerables, que ja ha atès 1.200 pacients. A més, la setmana passada va signar un acord perquè 100 dentistes ofereixin descomptes de fins al 40 % per a usuaris de la Targeta Rosa i la targeta Barcelona Solidària.