El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, han demanat no generar alarmisme davant la possibilitat que el coronavirus arribi a Barcelona amb algun dels congressistes del Mobile World Congress. Ho han dit durant la presentació de la Mobile Week 2020.

Els organitzadors del certamen —al qual assistiran milers de participants asiàtics (especialment, provinents de la Xina)— ja van assegurar fa una setmana que el MWC es farà tal com està previst, del 24 al 27 de febrer, al recinte firal de Gran Via.

Tot i la crida a la calma, Puigneró ha assegurat que el Departament de Salut de la Generalitat i el Ministeri de Sanitat tenen “preparats els protocols per si s’hagués d’actuar”. En aquest escenari, ha recordat que “ja no seria un problema del Mobile, sinó un problema de sanitat en termes generals”. Per la seva banda, Jaume Collboni ha dit que l’Ajuntament farà “el que estimin convenient les autoritats sanitàries sense alarmisme i amb tranquil·litat”.