L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, afirma que no hauria plantat el rei Felip VI al Congrés dels Diputats en la sessió d’obertura de la legislatura. “Hi ha una cosa que és la cordialitat entre institucions. Has de respectar mínimament les regles del joc”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Tot i això, ha defensat que si no li hagués agradat el discurs del monarca no l’hauria aplaudit.

Colau ha afegit que com a alcaldessa sempre que ha tingut l’oportunitat ha saludat el rei per “educació”. D’altra banda, s’ha definit com una “republicana convençuda” i ha insistit que tant ella com la formació dels comuns demanen que el cap d’Estat adquireixi el càrrec per votació i no per herència.

Sobre la situació política actual a Catalunya, Colau ha pressionat ERC per a un acord d’esquerres a la Generalitat.

Sobre el llaç groc a l’Ajuntament: “No ens ho ha demanat ningú”

Preguntada per la possibilitat de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa ha dit que no és ara una prioritat: “Ni tan sols ens ho ha demanat ningú”. Tot i defensar el símbol i el seu significat, Ada Colau ha assegurat que el consistori no ha de fer “demostracions públiques”, sinó treballar perquè els líders independentistes surtin de la presó com més aviat millor.